vineri, 19 aprilie, 2024

Siria ameninta SUA: Ministrul de externe Walid al-Moualem a declarat ca recunoasterea suveranitatii Israelului asupra Inaltimilor Golan va izola SUA

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de externe al Siriei, Walid al-Moualem, a declarat luni că "indiferent câţi ani au trecut, faptul că Golanul este un teritoriu sirian ocupat nu se va schimba" şi a avertizat că recunoaşterea de către Washington a suveranităţii israeliene asupra Înălţimilor Golan va izola Statele Unite, transmite Reuters, care preia televiziunea naţională siriană, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Netanyahu, aflat în campanie electorală, a declarat că Israelul "nu va renunţa niciodată" la cea mai mare parte a teritoriului sirian Golan, capturat în timpul Războiului de Şase Zile din 1967 şi anexat în 1981.

Anexarea Înălţimilor Golan nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Luni, Turcia a reamintit această poziţie prin vocea ministrului de externe Mevlut Cavusoglu, care a afirmat că ţara sa va face "orice este necesar, până la capăt" şi va colabora cu toate ţările împotriva "deciziilor unilaterale" care nesocotesc legislaţia internaţională, informează APP.

Şeful diplomaţiei de la Ankara a apreciat că gestul lui Trump este "practic un cadou electoral pentru Netanyahu, care este în dificultate înaintea alegerilor" şi că "eforturile americane sunt zadarnice".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img