vineri, 29 martie, 2024

SOC in Italia: Parintii lui Matteo Renzi, fost premier, au fost ARESTATI

Distribuie:

Publicat:

Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi au fost arestaţi şi plasaţi sub arest la domiciliu într-un dosar de faliment fraudulos, au făcut cunoscut luni surse judiciare, transmite AFP.

Tiziano Renzi şi Laura Bovoli au fost arestaţi luni şi plasaţi sub arest la domiciliu pentru faliment fraudulos şi emitere de facturi false într-un dosar care implică trei societăţi cooperative ai căror administratori de facto au fost recunoscuţi, potrivit unui judecător de la tribunalul din Florenţa, scrie agerpres.ro.

Arestul la domiciliu a fost decis pentru a evita distrugerea sau manipularea probelor, potrivit presei italiene care a citat surse judiciare.

"Am multă încredere în justiţia italiană (…) şi sunt nerăbdător să asist la proces", a declarat Matteo Renzi, 44 de ani, care a ocupat funcţia de prim-ministru între februarie 2014 şi decembrie 2016.

"Pentru că cine a citit motivaţiile (acestei decizii) îmi garantează că nu a văzut niciodată o măsură atât de absurdă şi disproporţionată", a adăugat el.

"Nu am mai văzut niciodată un lucru de genul ăsta", a declarat la rândul său avocatul familiei Renzi, Federico Bagattini, subliniind că faptele datează "nu mai târziu de 2012".

"Dacă nu aş fi făcut politică, familia mea nu ar fi fost murdărită niciodată în acest fel", a acuzat Matteo Renzi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img