vineri, 29 martie, 2024

SOCANT! Un proiectil tras in cadrul Saber Guardian a cazut in gradina unui localnic, la 300 m de poligonul Cincu / Reactia MAPN

Distribuie:

Publicat:

Un fragment metalic de munitie, desprins in urma unui ricoseu, a cazut pe un teren aflat la marginea localitatii Merghindeal, judetul Sibiu, la aproximativ 300 de metri de marginea poligonului Cincu, fara a fi inregistrate victime, anunta Ministerul Apararii Nationale.

Surse oficiale au declarat vineri dimineata ca proiectilul a fost tras in cadrul Saber Guardian 17, care are loc la Cincu, in judetul Brasov.
”Stiu ca proiectilul a fost tras in cadrul exercitiului militar care se desfasoara zilele acestea la Cincu. Acesta a ajuns in gradina unui localnic din Merghindeal, care a sunat la 112. Reprezentantii Ministerului Apararii sunt abilitati sa cerceteze acest eveniment”, au declarat sursele citate.
Potrivit unui comunicat de presa remis Mediafax de catre Ministerul Apararii Nationale, Comanda Centrului National de Instruire Intrunita „Getica” (CNII) din Cincu a fost informata joi, 13 iulie, in jurul orei 18.00, despre faptul ca un fragment metalic de munitie desprins in urma unui ricoseu a cazut pe un teren aflat la marginea localitatii Merghindeal, judetul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu.

Elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul.
La fata locului, a fost trimisa o echipa de cercetare administrativa condusa de comandantul Centrului National de Instruire Intrunita „Getica”, care investigheaza cauzele producerii evenimentului.
In poligonul Cincu s-au desfasurat, joi, intre orele 16.00-16.55, trageri de lupta cu armament de artilerie, precum si cu tehnica de tancuri si blindate, precizeaza MAPN.
La Centrul National de Instruire Intrunita se desfasoara exercitiul Getica Saber 17, la care participa 1.700 de militari din fortele terestre apartinand comandamentului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, Brigazii 282 Infanterie Mecanizata “Unirea Principatelor” si Brigazii 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, alaturi de 3.300 militari ai armatelor din Armenia, Croatia, Statelor Unite ale Americii si Ucraina.
Exercitiile cu trageri de lupta ale artileriei si ale blindatelor sunt sustinute de aeronave militare apartinand Fortelor Aeriene Romane si ale USAREUR. In sprijin actioneaza structuri de informatii militare, PSYOPS si topogeodezice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img