vineri, 29 martie, 2024

Societatea Naţională Nuclearelectrica a încheiat un contract în valoare de 27,35 milioane lei cu SDEE Electrica pentru vânzare energie angro

Distribuie:

Publicat:

Societatea Naţională Nuclearelectrica a încheiat cu Societatea Distribuţie Energie Electrică România un contract în valoare de peste 27,35 milioane lei pentru vânzarea de energie angro în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2022, conform unui raport al SNN remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit contractului, SDEE Electrica trebuie să constituie garanţii în sumă de 14,108 milioane lei. Nedepunerea garanţiei de plată echivalează cu neintrarea în vigoare a Contractului şi conduce la obligarea cumpărătorului să plătească vânzătorului o despăgubire egală cu contravaloarea energiei electrice pentru 31 zile, respectiv 7,068 milioane lei.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie pe PCCB-LEFlex (modalitate de tranzacţionare pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale, conform căreia contractele sunt atribuite prin licitaţie extinsă, cu posibilitatea existenţei mai multor ofertanţi de ambele părţi şi a utilizării unor produse care să asigure flexibilitatea tranzacţionării).

În caz de întârziere a plăţii, penalităţile pentru fiecare zi de întârziere, corespunzătoare ca procent dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat, se vor calcula începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv, potrivit Agerpres.ro.

În caz de reziliere, partea din vina căreia este reziliat contractul va plăti despăgubiri în valoare de 13,68 milioane lei, mai prevede contractul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img