vineri, 19 aprilie, 2024

Soluții naturale pentru reglarea glicemiei: Cresc sensibilitatea corpului la insulină, fără medicamente

Distribuie:

Publicat:

Dacă cauți o modalitate de a-ți echilibra în mod natural glicemia, există mai multe remedii naturale care te pot ajuta. Deși nu există remedii rapide sau vindecări magice, cercetările recente au arătat că există mai multe suplimente și plante medicinale care pot fi utile în gestionarea diabetului de tip 2 – mai ales atunci când sunt utilizate împreună cu medicamente orale.

Reține, de asemenea, că un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă bogată în fibre și legume, combinate cu exerciții fizice regulate și tehnici de reducere a stresului sunt, de asemenea, cheia pentru tratarea bolii.

Foarte important, Asociația Americană a Diabetului (ADA) observă că nu există dovezi clare ale beneficiilor suplimentelor pe bază de plante sau non-erbacee (adică vitamine sau minerale) pentru persoanele cu diabet fără deficiențe subiacente.

Ce este diabetul

Zahărul, sub formă de glucoză, este principala sursă de combustibil pentru celulele corpului, iar hormonul insulină permite glucozei din sânge să pătrundă în acele celule. În diabetul de tip 2, factorii genetici sau de stil de viață au dus la scăderea capacității organismului de a metaboliza eficient glucoza. Acest lucru ar putea însemna că organismul tău nu mai poate produce suficientă insulină sau că celulele tale devin mai rezistente la efectele insulinei și începe să se acumuleze prea multă glucoză în fluxul sanguin.

Dacă persistă un nivel ridicat de glucoză în sânge, acesta poate deteriora vederea, inima, rinichii sau nervii. Insulină se administrează pentru a crește absorbția glucozei în celule, potrivit doc.ro.

Tratamente alternative pentru diabet

Înainte de a începe administrarea oricărui supliment, asigură-te că discuți orice terapie alternativă cu medicul tău, deoarece unele pot interacționa cu medicamentele pe care le iei deja, iar aceste medicamente pot fi apoi necesare pentru a preveni scăderea zahărului din sânge (hipoglicemie).

De asemenea, este important să reții că auto-tratarea cu medicină alternativă și evitarea sau întârzierea îngrijirii standard atunci când ai fost diagnosticat cu diabet poate fi dăunătoare sănătății tale.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la aceste pete de piele! Pot anunța diabetul sau bolile de tiroidă

Fără un tratament adecvat, cum ar fi medicamente orale sau injectabile și testarea regulată a zahărului din sânge, diabetul poate evolua către complicații mai grave, cum ar fi probleme oculare, hepatice și renale, probleme nervoase, comă diabetică, accident vascular cerebral sau chiar deces.

1. Ginseng

Deși există mai multe tipuri diferite de ginseng, cele mai promițătoare studii privind ginsengul și diabetul au folosit ginsengul american (Panax quinquefolius). O meta-analiză a arătat că ginsengul american poate îmbunătăți semnificativ controlul zahărului din sânge și glucoza de repaus alimentar (un marker al nivelului general de zahăr din sânge) prin creșterea sensibilității la insulină a corpului.

2. Crom

Cromul este un mineral esențial care joacă un rol important în metabolismul carbohidraților și al grăsimilor și ajută celulele corpului să răspundă corect la insulină. De fapt, un studiu a constatat că incidența diabetului a fost mai mică la persoanele care au luat un supliment care conține crom în luna precedentă.

Există mai multe studii promițătoare care sugerează că suplimentele cu crom pot fi eficiente, dar sunt departe de a fi concludente. Un studiu recent publicat a analizat 20 de studii clinice diferite randomizate controlate pe crom și a constatat că suplimentarea a scăzut nivelul de glucoză plasmatică în repaus în cinci din cele 20 de studii, în timp ce hemoglobina A1C a scăzut cu 0,5% în cinci din 14 studii.

În general, beneficiile pot fi semnificative, dar eficacitatea pe scară largă a utilizării cromului în îngrijirea diabetului este destul de limitată

3. Magneziu

Magneziul este un mineral care se găsește în mod natural în alimente precum legumele cu frunze verzi, nucile, semințele și cerealele integrale și în suplimentele nutritive. Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice diferite. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și este necesar pentru funcționarea normală a mușchilor și a nervilor, reglarea ritmului cardiac, funcționarea sistemului imunitar, tensiunea arterială și sănătatea oaselor.

Pe de altă parte, un studiu sugerează că nivelurile scăzute de magneziu pot agrava controlul glicemiei în diabetul de tip 2. Același studiu arată dovezi că suplimentarea cu magneziu poate ajuta la rezistența la insulină prin creșterea sensibilității la insulină.

Deși în general sunt sigure, dozele foarte mari de magneziu pot provoca diaree, greață, pierderea poftei de mâncare, slăbiciune musculară, dificultăți de respirație, tensiune arterială scăzută, ritm cardiac neregulat și confuzie.

Poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru osteoporoză, hipertensiunea arterială (blocante ale canalelor de calciu), precum și cu unele antibiotice, relaxante musculare și diuretice.

COntinuarea pe exquols.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img