miercuri, 27 martie, 2024

Sorina Pintea: Politica de resurse umane a ministerului nu a fost, poate, cea mai fericită

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Piteşti, că în trecut politica de resurse umane a ministerului nu a fost, poate, cea mai fericită, afirmând că ''ne-am axat spre a rezolva problemele din Vest''.

Pintea a precizat că din 2007 aproximativ 14.000 de medici au părăsit România.

''Rezidenţiatul, încotro? Este o întrebare foarte bună pe care am trebui să ne-o punem cu toţii, cei care conducem destinele sănătăţii, pentru că, şi îmi asum ceea ce spun, politica de resurse umane a ministerului nu a fost, poate, cea mai fericită pentru a rezolva problemele din România. Ne-am axat spre a rezolva problemele din Vest. Începând cu 2007, aproximativ 14.000 de medici au părăsit România şi, ştiţi foarte bine, anul trecut odată cu Legea Salarizării şi anul acesta începând de la 1 martie salariile medicilor şi ale asistenţilor medicali au crescut la un nivel aproape european, fiind o primă măsură pe care Guvernul a luat-o pentru a păstra medicii în ţară. Dar aceşti medici au fost întâi rezidenţi, a precizat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat vineri, la Piteşti, şi la deschiderea lucrărilor conferinţei naţionale medicale organizată de Consiliul Judeţean Argeş, unde au fost abordate temele ''Reforma în rezidenţiatul din România'' şi ''Un copil sănătos e un copil educat – Educaţie pentru sănătate''. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img