miercuri, 24 aprilie, 2024

Sotia medicului ars si trimis in Belgia, ultimele discutii cu barbatul: ‘Era ingrozit de ceea ce a putut sa vada acolo. Imi spunea: eu sunt bine, ceilalti ardea

Distribuie:

Publicat:

 

Soţia medicului ars a povestit pentru Observator despre primele momente în care a putut lua legătura cu acesta şi despre groaza pe care doctorul Cătălin Denciu a trăit-o în încercarea de a-i salva pe cei bolnavi.

"Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară", a declarat soția medicului pentru Obsevator.

"Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: "Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau". Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a povestit soția medicului erou.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img