marți, 16 aprilie, 2024

SOVA va petrece revelionul in arest

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, ca senatorul Dan Sova va ramane in arest preventiv pana la data de 1 februarie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Decizia este definitiva.

Senatorul Dan Sova a fost adus, luni dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost judecata contestatia acestuia la decizia din 22 decembrie de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva, din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.

Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis in 22 decembrie cererea procurorilor Directiei Nationala Anticoruptie si a respins ca nefondata cererea lui Dan Sova de inlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Senatul a avizat in 3 decembrie cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceeasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore. In 4 decembrie, instanta suprema a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016, in urma admiterii contestatiei procurorilor.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul “Turceni- Rovinari”, in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img