sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Specialisti, despre originea miscarii antivaccin: Toti ne credem niste Leonardo da Vinci

Distribuie:

Publicat:

De ce nu au încredere oamenii în vaccinuri? Răspunsul la această întrebare nu este deloc unul simplu. Vă propunem o lectură extinsă pe acest subiect complex, dezbătut de 6 specialiști din diverse domenii: pediatru, psihiatru, sociolog, antropolog și expert în sănătate publică.

Vehemența cu care oamenii resping vaccinurile în ultimele decade este consecința unui fenomen global, a unor factori atât prevenibili, cât și imposibil de stopat, precum și a comunicării defectuoase din partea comunității științifice, a autorităților și a mass-mediei.

Acum, aproape oricine are la dispoziție un telefon smart, acces nelimitat la internet și la studii pe care le citește, dar nu întotdeauna le și pricepe – sau pricepe numai ce îi convine ori îi confirmă convingerile. Acest fenomen poartă numele de bias cognitiv de confirmare și este, practic, o deformare a modului în care percepem realitatea, o eroare de judecată.

Multe persoane fără pregătire medicală își „întăresc” propriile ipoteze și credințe aducând în discuție informații trunchiate din studii despre vaccinare și despre efectele catastrofale ale vaccinurilor, dar fără a lua în seamă informațiile ce le pot contrazice pe acestea. Astfel devin imune la orice dovadă contrarie: Eu știu cel mai bine, uite ce spune studiul ăsta: vaccinurile omoară.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img