joi, 28 martie, 2024

Spitalul din Sfantu Gheorghe face PUBLICE rezultatele testelor de COVID – 19 pentru mai multe cadre medicale

Distribuie:

Publicat:

Informații de ultimă oră de la Spitalul de Urgență din Sfântu Gheorghe. Testele COVID-19 făcute angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după confirmarea unui caz în rândul cadrelor medicale, sunt negative, a anunţat, duminică seara, conducerea instituţiei.

"Vă informăm asupra faptului că testele COVID-19 ale personalului aflat în carantină la secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Bloc naşteri sunt negative", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Precizarea vine la scurt timp după ce conducerea spitalului a confirmat că unul dintre angajaţii instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, iar una dintre măsurile imediate a fost izolarea în secţii, timp de 14 zile, a 60 de persoane, respectiv 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu medicul diagnosticat cu COVID-19.

De asemenea, au fost stopate internările, a fost decontaminat spitalul şi a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că angajatul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv timp de 10 zile.

Acesta a mai menţionat că încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.

El a adăugat că după întoarcerea din străinătate nu a fost necesar să intre în izolare, deoarece la vremea respectivă Austria era "ţară verde".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img