joi, 25 aprilie, 2024

Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Barlad are 18 paturi noi ATI de inalta performanta – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Investitiile incepute in primul trimestru al acestui an la Spitalul muncipal de Urgenta „ Elena Beldiman”, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, CONTINUA.

Marti, 24 august, Spitalul nostru a intrat in posesia a 18 paturi ATI de inalta performanta, cu actionare electrica.

Acestea au un afisaj digital, fiind prevazute inclusiv cu sistem de cantarire a pacientului, astfel incat personalul medical sa poata observa orice schimbare a valorii, respectiv vizulizarea greutatii absolute a pacientului pentru dozarea corecta a medicatiei greutatii acestuia.

Sistemul de cantarire are posibilitatea de pastrare a valorii greutatii memorate si in cazul diverselor actiuni precum: adaugare sau scoatere de accesorii sau echipamente, ingrijire pacient (spalare, schimb lenjerie etc) .

Sectiunea de spate permite examinarea radiologica a pacientului fara ca acesta sa fie miscat, fiind echipat cu un un suport lateral glisant pentru caseta radiologica, incastrat in platforma de saltea a spatarului.

Suprafata saltelei este construita ergonomic, astfel incat sa asigure stabilitatea pozitiei pacientului fata de saltea si sectiunile patului in momentul ajustari acestora.

Suprafata patului asigura un nivel ergonomic ridicat al pacientului pentru a reduce riscul aparaitiei escarelor, o buna ventilatie pulmonara, asigurarea sustinerii permanente a capului

Actionarea sectiunilor patului se efectueaza prevenind complicatiile ce pot apare datorita presiunii pe organele interne in cavitatea abdominala, permitand realizarea pozitiei de resuscitare

Urmatoarele pozitii uzuale sau de urgenta pot fi stocate in memorie, pentru executarea rapida de la panoul central, prin apasarea unui singur buton:

pozitia de resuscitare (indreptarea platformei saltelei si pozitionarea la inaltimea cea mai de jos)

pozitia soc (Trendelenburg de urgenta – indreptarea platformei saltelei si pozitionarea la unghiul TR maxim)

pozitia de examinare (indreptarea platformei saltelei si pozitionarea la inaltimea cea mai de sus)

pozitie de mobilizare (indreptarea secitunii coapse, spatar ridicat la unghi maxim, platforma la inaltimea cea mai de jos)

pozitia de scaun cardiac

Telecomanda patului este ergonomica, cu activarea functiilor pentru reglarea inaltimii si sectiunilor patului, fiind prevazuta cu tastatura cu membrana iluminata ce asigura vizualizarea comenzilor pe timpul noptii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img