vineri, 19 aprilie, 2024

Stare de alerta in Siria! Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita permisiunea de interveni in regiune

Distribuie:

Publicat:

Organizatia Mondiala a Sanatatii cere acces in regiunea Douma din Siria in care a avut un atac chimic, sustinand ca are informatii conform carora sute de persoane au fost afectate, conform BBC, scrie news.ro.

Rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca 70 de persoane au fost ucise de atacul chimic din Siria.

OMS sustine ca partenerii sai au informat ca 500 de persoane au suferit simptome asociate cu expunerea la substante chimice toxice, printre care dificultati respiratorii, iritarea mucoaselor si probleme cu sistemul nervos central. “De asemenea, doua facilitati medicale au fost afectate de aceste atacuri”, se arata in comunicatul OMS.

“Ar trebui sa fim cu totii revoltati de aceste rapoarte teribile si imagini din Douma. OMS cere un acces liber imediat in zona afectata pentru a furniza servicii medicale celor afectati, a evalua impactul sanitar si pentru a furniza un raspuns privind sanatatea publica”, a declarat medicul Peter Salama din cadrul OMS.

Activistii care se opun regimului lui Assad, membrii echipajelor de salvare si medici sustin ca atacul chimic asupra Douma in Ghouta de Est a fost lansat de fortele guvernamentale care au folosit bombe cu substante chimice toxice.

 

CITESTE SI: Angela Merkel, despre atacul din Siria: Exista dovezi "foarte clare" ca au fost folosite arme chimice

Cancelarul german Angela Merkel a estimat marti, la Berlin, ca exista dovezi 'foarte clare' ca recent au fost folosite din nou arme chimice in Siria, transmite dpa.

''Cred ca dovada ca acolo au fost folosite arme chimice este foarte, foarte clara'', a spus Merkel intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, aflat intr-o vizita in Germania. Comentariile sefei executivului german survin in contextul controverselor intre principalii actori in conflictul din Siria in legatura cu un atac recent comis in orasul Douma, situat in apropiere de Damasc si aflat sub controlul rebelilor sirieni. SUA si aliatii lor sustin ca a fost vorba despre un atac chimic, insa regimul sirian si aliatul sau, Rusia, resping aceasta ipoteza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img