vineri, 29 martie, 2024

STAREA DRUMURILOR din Romania

Distribuie:

Publicat:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, sambata dimineata, nu sunt semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier sau a conditiilor meteorologice nefavorabile.

La intrarea pe autostrada A2 Bucuresti -Constanta (kilometrii 13-19) si intre localitatile Fetesti si Cernavoda, pe raza judetului Giurgiu, pe DN6 Alexandria – Draganesti-Vlasca si DN51 Alexandria – Zimnicea(judetul Teleorman) ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Pentru judetele Calarasi, Giurgiu si Teleorman, pana la ora 9:00, este in vigoare o atentionare nowcasting referitoare la ceata, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ).

Le recomandam conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de vizibilitate, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire.

In judetul Caras-Severin, DN57 Cozla – Svinita este inchis din cauza caderilor de pietre de pe versanti. Poate fi folosita urmatoarea ruta ocolitoare: DN57 Moldova Noua – Oravita – Anina – Bozovici – Iablanita – Plugova.

Reamintim ca, DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu), in vederea evitarii situatiilor ce pot periclita siguranta circulatiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (caderi de stanci, alunecari de teren etc.).

De asemenea si DN67C (Transalpina) este inchis intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 79+200 (Curpat, judetul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orastie – Sibiu , circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 – km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1 .

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov – Buzau, in zona Siriu, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone din cauza lucrarilor de reparatie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:
· pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 3,5 si 7,5 tone: DN10 Buzau – Cislau (km 47+070), DJ102B Gura Bascei – Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele, DN1 Sacele – Brasov;
· pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone: DN1B Buzau – Ploiesti, DN 1A Ploiesti – Cheia – Sacele, DN1 Sacele – Brasov.

In zonele in care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zapada de pe marginea drumurilor incepe sa se topeasca, iar cand temperaturile scad, mai ales pe timpul noptii, se pot forma pelicule de gheata. Asadar, atentie la viteza cu care se circula.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img