marți, 23 aprilie, 2024

Start-up romanesc a primit finantari de peste 5 milioane de dolari in Statele Unite

Distribuie:

Publicat:

TypingDNA, un start-up fondat în București acum patru ani ce și-a mutat recent sediul în New York, a primit finanțări de 5,25 milioane de dolari în Statele Unite și mai dorește să atragă alte 1,25 milioane de dolari, scrie TechCrunch.com, citând un document depus de companie la autoritățile din SUA, potrivit Mediafax.

Compania este în cautare de investitori pentru a atrage 7 milioane de dolari în scopul dezvoltării unei tehnologii pe bază de inteligență artificială care recunoaște identitatea oamenilor pe baza modului în care tastează pe laptop sau pe mobil. Aplicația a fost concepută drept o soluție de securitate digitală și ar putea fi folosită și pentru prevenirea fraudelor.

Un raport al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) arată că firma, care a absolvit în 2018 un program american de accelerare a afacerilor denumit Techstars NYC, a mai strâns în luna ianuarie din anul trecut 1,3 milioane de euro de la investitori din SUA, Marea Britanie și România și alte 5,25 milioane de dolari în SUA.

Tehnologia se bazează pe biometria tiparelor de tastare, ce oferă informații cu exactitate despre când o tastă este apăsată și eliberată, conducând către identificarea persoanei care se află la tastatură

Un articol de acum doi ani al site-ului PCWorld spune că cercetările în acest domeniu au început acum 20 de ani. Acesta mai arată, de asemenea, că inexactitatea informațiilor a ținut tehnologia departe de a fi lansată și folosită pentru autentificarea persoanelor.

TypingDNA, start-up-ul lansat acum patru ani de antreprenorii Raul Popa și Cristian Tamaș, afirmă, între timp, că tehnologia de citire a tiparelor de tastare pe care au dezvoltat-o are o acuratețe între 99% și 99,9%

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img