vineri, 19 aprilie, 2024

„ START VACANTA DE VARA”.

Distribuie:

Publicat:

 In acest sfarsit de saptamana, parintii copiilor cu dizabilitati din Centrul de Zi „Casa Esme” dau intalnire in Gradina Publica tuturor copiilor din Barlad, propunandu-le un maraton de activitati decupate din vacantele din trecut si adaptate zilelor noastre. Programul pregatit va provoca participantilor creativitatea, indemanarea, abilitatile sportive si cele de lucru in echipa. Organizatorii acestui eveniment promit sa aduca in Gradina Publica distractie, aventura, bucurii si provocari pentru copii!

„Start Vacanta de Vara” este un eveniment de fundraising organizat la initiativa comitetului de parinti ai copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati „Casa Esme”. Ideea s-a nascut din dorinta acestora de a oferi raspuns la problemele financiare cu care centrul de zi s-a confruntat la inceputul acestui an. 
Ineditul evenimentului se regaseste in multiple detalii ale acestuia. Iata unul dintre ele: „Start Vacanta de Vara” este organizat in exclusivitate de parinti. Este un eveniment care va mobiliza un numar mare de voluntari dar, spre deosebire de proiectele cu care ne-au obisnuit cei de la Asociatia Myosotis Romania, de aceasta data nu este vorba doar despre tineri voluntari, ci si despre voluntari adulti.

„Este o initiativa care ne surprinde placut. E emotionantamobilizarea acestui grup de parinti. Centrul de Zi Casa Esme functioneaza de 12 ani in comunitatea barladeana si in tot acest timp am oferit sprijin familiilor care au in componenta lor copii cu dizabilitati. Iata ca traim momentul in care aceste familii vin in sprijinul serviciilor de care doresc sa beneficieze si pe viitor. Am fost prezent la cateva dintre sedintele de planificare si organizare si m-a impresionat devotamentul si sacrificiile pe care parintii le fac pentru ca aceasta idee de proiect sa se
transforme intr-un eveniment care, cel mai probabil, va implica sute de barladeni. Pentru activitatea noastra profesionala este motivanta atitudinea dumnealor; e motivant sa vezi ca munca iti este atat de pretuita in randul celor carora li se adreseaza! Intr-o perioada in care securizarea financiara a Centrului de Zi „Casa Esme” este una dintre prioritatile majore ale activitatii mele, exemplul personal al acestor parinti ma inspira si imi confirma faptul ca este deplin justificat orice efort facut pentru a mentineCentrul de Zi „Casa Esme” in peisajul local al serviciilor sociale destinate copiilor cu dizabilitati. Felicit intreg Comitetul de parinti pentru aceasta initiativa si le multumesc tuturor parintilor si voluntarilor implicati in organizarea si sutinerea acestui eveniment.” – a declarat directorul executiv al Asociatiei Myosotis Romania, Mihai Popa.

Anul 2017 a inceput cu serioase amenintari financiare pentru Centrul de Zi Casa Esme. Privata de 55% din venitul anual necesar functionarii (din cauza subdimensionarii bugetului alocat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale pentru subventionarea ONG-urilor in acest an), Asociatia Myosotis Romania s-a vazut nevoita sa caute surse alternative de finantare in interiorul comunitatii locale.

„Am fost alertati de vestea ca lipsa de fonduri poate duce la inchiderea centrului de zi. Noi, parintii copiilor cu dizabilitati, stim cat inseamna Casa Esme pentru familiile noastre. Copiii nostri trebuie sa beneficieze in continuare de calitatea acestor servicii. Pentru cei mai multi dintre copiii pe care ii reprezentam, Casa Esme este singura institutie care ofera gratuit servicii de specialitate. Prin urmare, nu putem ramane pasivi in fata acestei situatii. Ne-am propus sa ne alaturam eforturilor pe care echipa Myosotis le realizeaza constant pentru a securiza financiar Casa Esme. Am inceput prin a ne organiza intr-un comitet al parintilor. O data construita aceasta structura, amcontinuat prin a ne gandi la lucrurile pe care le putem face noi, parintii, pentru a sprijini buna functionare a centrului de zi. Am decis ca prioritar este sa ne implicam in activitati de strangere de fonduri si, dupa cateva sedinte pline de entuziasm si efervescenta, am conturat proiectul „Start Vacanta de Vara”. Va invitam sa fiti alaturi de noi, Sambata 17 Iunie si Duminica 18 Iunie, in Gradina Publica, intervalul orar 17.00 – 20.00, candvom intampina copiii din Birlad cu jocuri si activitati distractive, cu prajituri, facepainting si alte surprize. Ne asteptam ca cei prezenti sa ofere donatii pentru Centrul de Zi Casa Esme.Bucuria pe care o vor simti participantii la activitate va fi dublata cu bucuria pe care o genereaza in fiecare dintre noi faptul ca putem sprijini proiectul care schimba viata copiilor nostri.” – a declarat presedintele comitetului de parinti, doamna Oana Ursache.

„Start Vacanta de Vara” este o initiativa care va oferi oricarui birladean posibilitatea de a sprijini activitatile pe care Asociatia Myosotis Romania le desfasoara in Centrul de Zi Casa Esme. Donatiile dumneavoastra vor fi atent investite in servicii de calitate pentru copiii cu dizabilitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img