marți, 23 aprilie, 2024

STENOGRAME din intalnirea dintre Klaus Iohannis si PSD

Distribuie:

Publicat:

Delegatia PSD condusa de presedintele partidului, Liviu Dragnea, i-a propus presedintelui Klaus Iohannis pastrarea unui premier interimar pentru cateva luni, timp in care sa se ajunga la un consens politic privind urmatorii pasi. Romania TV a intrat in posesia stenogramelor din timpul consultarilor dintre Klaus Iohannis si liderii PSD.

Liviu Dragnea i-a comunicat presedintelui Klaus Iohannis ca el si PSD sunt de acord ca este momentul in care este nevoie de un consens pe scena politica pentru a se raspunde cerintelor oamenilor care au ajuns la limita rabdarii. Totusi, presedintele PSD i-a transmis sefului statului ca nu crede ca varianta alegerilor anticipate este una fezabila.

Iata stenograme din cadrul consultarilor intre Klaus Iohannis si PSD pe tema numirii unui nou prim ministru, dupa demisia Cabinetului Victor Ponta:

“LIVIU DRAGNEA: Trebuie sa avem o alta abordare. Nu avem cum sa nu tinem cont de cerintele strazii, care nu au aparut peste noapte, ci sunt de mult timp. Deci trebuie sa ne punem cu totii de acord.

Trebuie mai intai sa cadem de acord asupra unui set general de principii si obiective pe termen scurt si lung si doar dupa ce le stabilim pe acestea sa trecem la nume si la felul in care va arata viitorul Guvern. Trebuie sa vedem ce vor intr-adevar oamenii.

Nu este cazul in acest moment sa inaintam niciun nume de premier! Ar trebui sa ne reunim in perioada urmatoare, poate cu toti liderii de partide, si sa cadem la un acord politic inclusiv asupra programului de guvernare.

Nu credem insa ca varianta algerilor anticipate este cea mai fezabila pentru ca ar insemna sa mentinem un Guvern interimar prea mult timp si trebuie sa evitam instabilitatea.

KLAUS IOHANNIS: Nu trebuie sa luam decizii la cald, sa ne grabim. Ceea ce urmeaza nu este doar desemnarea unui nou premier si a unui nou guvern, ci o schimbare radicala de paradigma. Este clar ca oamenii nu vor un premier politic si voi tine cont de acest lucru”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img