vineri, 29 martie, 2024

Stiai asta? Iata de ce pasapoartele au doar patru culori si care sunt semnificatiile acestora

Distribuie:

Publicat:

In lume exista doar patru culori ale pasapoartelor si fiecare tara are un motiv intemeiat pentru care a ales una dintre cele patru culori.
Cea mai comuna culoare a pasapoartelor este rosu. Este culoarea folosita de tarile care au avut sau au o politica comunista. Cetatenii din Slovenia, China, Serbia, Russia, Lituania, Romania, Polonia si Georgia au pasapoarte rosii. Statele membre ale Uniunii Europene, exceptand Croatia, folosesc pasapoarte rosii sau burgundy. Tarile interesate sa intre in Uniunea Europeana, precum Turcia, Macedonia si Albania, si-au schimbat culoarea pasaportului in rosu cu cativa ani in urma. Si Bolivia, Columbia, Ecuador si Peru au pasapoarte burgundy.
Culoarea albastra a pasapoartelor simbolizeaza “Lumea Noua”. Statele din America de Sud folosesc pasapoarte albastre, exceptia fiind Venezuela, unde cetatenii folosesc pasapoarte rosii. Pasapoartele americanilor au fost albastre un singur an, in anul 1976.
Tarile musulmane folosesc pasapoarte verzi, deoarece verdele este considerat a fi culoarea preferata a profetului Mohamed.
Culoarea neagra a pasapoartelor este cea mai rara din lume si este folosita, de regula, de tarile africane.


Harta este colorata in functie de pasaportul fiecarei tari

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img