vineri, 29 martie, 2024

STOP RUJEOLEI! AUTORITATILE VASLUIENE IAU MASURI

Distribuie:

Publicat:

Prefectul  judetului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, i-a convocat pe primari intr-o sedinta de indata, pentru vineri, 21 iulie,  pentru a discuta pe tema vaccinarii impotriva rujeolei.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu va intocmi o situatie cu comunitatile, care au acces dificil la servicii medicale sau in care nu exista medici de familie si unde procentul de copii imunizati este mai scazut.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, intr-o videoconferinta cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, cu prefectii si cu reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, a cerut ca pana pe 25 iulie sa fie finalizate evaluarile a tuturor comunitatilor vulnerabile si comunicate reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

 ”La nivel de judet va exista o echipa formata din prefect, reprezentant al directiei de sanatate publica si reprezentant al Consiliului Judetean, care va colabora cu toate primariile din judet pentru actiunile de vaccinare. In zonele in care nu exista medic de familie vom organiza centre de vaccinare si va fi delegat un echipaj medical. Trebuie sa identificam copiii cu varste intre noua luni si noua ani, grupele de varsta cele mai afectate de epidemia de rujeola, care nu au fost vaccinati, dar si locurile in care acestia vor fi imunizati in cadrul campaniei, in cazul in care in localitatile respective nu sunt unitati medicale”, a declarat Popica.                  

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img