marți, 16 aprilie, 2024

Strigat de jale! Trei suflete nevinovate traiesc in conditii inimaginabile si au nevoie de ajutorul nostru! Copiii se joaca printre sobolani – FOTO

Distribuie:

Publicat:

O femeie din cartierul Dallas are rolul si de mama, si de tata • Copiii locuiesc in conditii groaznice, iar sobolanii locuiesc cu ei in casa • Au nevoie de orice fel de ajutor si apeleaza la bunatatea si sensibilitatea oamenilor • Vrea sa transmita un mesaj tuturor mamelor care vor sa isi abandoneze copiii

Din ce in ce mai multi oameni trec printr-un divort dureros care, adesea, ii lasa fara un acoperis deasupra capului sau cu datorii. Acesta este si cazul unei femei care locuieste impreuna cu cei trei copiii ai ei in cartierul Dallas, pe strada Poienilor.

Saracia crunta si mizeria in care acestia locuiesc este, parca, rupta de realitate. Viata lor este lipsita de tot ceea ce presupune curent electric sau apa, iar toate treburile casnice se realizeaza folosind apa rece, din fantana. Tatal copiilor este plecat in strainatate, iar orice ajutor din partea lui este inexistent. A plecat fara sa se uite in urma. Otilia, mama celor trei copiii in varsta de trei, sase si respectiv opt ani, a ramas singura in urma cu patru ani, momente in care a trecut prin multe incercari dificile.

"Eu m-am casatorit cu sotul meu din dragoste, toti copiii sunt facuti cu el. El a plecat la munca in strainatate, m-a lasat fara acoperis la casa, ma ploua si ma ningea in fiecare seara, dar eram sigura ca asteptarea asta are sens. Pana nu s-a mai intors acasa vreo doi ani, bani nu ne trimitea si nu mai stiam nimic de el. Apoi a sunat si a zis ca si-a gasit pe cineva acolo in strainatate unde e el si ca vrea sa o aduca pe femeia aia acasa. Si am acceptat asta doar ca sa vina sa-si revada copiii. Nu va mai spun ca eu dormeam cu copiii pe jos si el dormea cu femeia aia in pat, si cand ma intrebau copiii cine e doamna aia, le ziceam ca e sora lui. Erau mici si nu intelegeau ei prea multe. Apoi a plecat din nou si a inceput sa se preocupe si de noi, mai trimitea bani, ne mai suna sa ne intrebe cum ne simtim, daca suntem bine, si ne-am impacat. A venit iarasi acasa si l-am surprins ca se uita la filme pentru adulti cand era cu fetele in pat. Odata l-am vazut ca s-a dezbracat total in fata copilelor si am zis ca este de ajuns, nu pot sa indur asa ceva, iar copiii erau in pericol", spune mama celor trei copiii.

Indura foamea zilnic

Ca sa poata reusi sa aiba grija de copii, mama lor isi rupe in fiecare zi de la gura pentru a le oferi tot ce are. Ajutorul social si alocatiile copiilor le sunt de ajuns pentru a se putea descurca, dar din cauza ca nu au energie electrica, nu isi pot cumpara carne sau produse care se tin la rece in mod normal, pentru ca se strica. Doctorul de familie, impreuna cu parintii de la gradinita unde invata copiii ii sprinjina si le ofera ajutor, astfel incat sa aiba zilnic ce sa manance.

"Am zile cand ma multumesc cu o cana de apa si cu un somn odihnitor, mi-e de ajuns cand ma uit la ei si ii vad ca sunt bine si satui. Asta e cea mai mare fericire a mea. Avem probleme cu apa, nu avem cum sa ne spalam, igiena e la pamant, sunt paduchi, mai gasim sobolani in casa, dar incerc sa ma ocup de toate aspectele astea ca sa ne fie bine. Ei nu duc lipsa de mancare, in schimb nu au rechizite, hainute, nu au cum sa se spele, nu avem bani de tot felul de sampoane ca sa-i spal. Acum, abia am platit 400 de lei ca sa-mi puna acoperis si mi l-a pus prost, mai are putin si imi cade in cap. Nu vreau sa renunt la copiii mei orice ar fi. Intr-o seara chiar ma gandeam ca mai bine ii dau statului ca sa ii mai scutesc de lipsuri si de greu. Dar ce mama as fi eu daca as renunta la puii mei? Prefer sa stiu ca mi-e greu mie, dar sa-i am langa mine mereu. Ii duc la scoala, nu lipsesc nicio zi, pentru ca nu o sa reuseasca nimic daca nu au carte. Singura data cand a lipsit fetita mijlocie a fost cand a facut scarlatina si am tinut-o acasa pe tratament", adauga Otilia.

A trecut prin multe momente de chin

Anii pe care i-a petrecut alaturi de sot au reprezentat un chin pentru femeie. Aceasta a fost batuta, batjocorita, injurata si multe altele. Cu toate acestea, femeia si-a gasit puterea de a merge inainte si de a-si continua drumul vietii alaturi de copiii ei.

"Am fost tratata mizerabil, data afara din casa cu copiii mici dupa mine. Am fost batuta, taiata pste tot, am fost impinsa prin geamuri si usi de sticla care s-au spart, am fost umilita, scuipata si toate cele. Pana nu am mai suportat si am sunat la politie si l-au scos din casa. Acum nu mai are voie sa se apropie nici de mine, nici de copii. Am indurat pentru ca orice copil are nevoie si de mama si de tata, dar decat cu un astfel de parinte de la care nu au nimic de invatat, mai bine fara. Si ne e mai bine de cand a plecat si nu s-a mai intors", povesteste usurata Otilia.

Orice ajutor este binevenit

Familia are nevoie de alimente, de un frigider si de lucruri pentru copii, cum ar fi haine, rechizite, jucarii, achizitii pe care femeia, din pacate, nu si le poate permite.

"Iarna nu imi fac griji, pentru ca este frig afara si pot tine toata mancarea afara, dar de acum vine vara si tot ce o sa cumpar o sa se strice. Daca oamenii ma pot ajuta cu orice, eu o sa primesc bucuroasa, la fel si copiii mei. Este prima data cand chiar simtim ca avem nevoie de putin ajutor si sprijin", incheie mama celor trei micuti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img