marți, 16 aprilie, 2024

Studiu: 40% dintre consumatorii din România nu mai cumpără de la companii care nu sunt responsabile faţă de mediu

Distribuie:

Publicat:

Un procent de 40% dintre consumatorii din România au renunţat deja să cumpere produse şi servicii de la companii despre care au descoperit că nu sunt responsabile cu mediul, potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank România şi publicat joi de bancă.

Totodată, 60% dintre cei intervievaţi au răspuns că ar renunţa să cumpere produse şi servicii de la companii care nu demonstrează responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi faţă societate, se menţionează în comunicatul ING.

De asemenea, opt din zece români consideră că acţiunile lor pot avea un impact pozitiv asupra mediului şi a societăţii, iar 42% din cei intervievaţi spun că în ultimul an au observat o preocupare crescută faţă de mediu în rândul prietenilor sau al familiei, potrivit Agerpres.ro.

Conform ING Bank România, 45% dintre români au susţinut că sustenabilitatea produselor şi impactul asupra mediului le influenţează mai mult deciziile de cumpărare faţă de anii trecuţi.

Astfel, peste jumătate din respondenţi au precizat că ar plăti un preţ mai mare pentru un produs mai durabil dacă ar şti că poate fi reciclat aproape cu totul, iar 49% au menţionat că ar plăti mai mult pentru un produs dacă îl achiziţionează de la o companie responsabilă social.

Aproape doi din trei români ar recicla şi repara produsele pe care le deţin, potrivit comunicatului.

Potrivit studiului ING, două treimi din români sunt de părere că planurile de redresare economică trebuie să se concentreze pe accelerarea tranziţiei către o amprentă scăzută de carbon, iar 74% spun că vor să vadă mai multe reglementări din partea autorităţilor pentru susţinerea sectoarelor de energie verde, cum ar fi cele eoliene offshore.

Totodată, 72% dintre respondenţi consideră că autorităţile ar trebui să impună condiţii companiilor care primesc sprijin financiar, astfel încât acest sprijin să contribuie la atingerea obiectivelor privind schimbările climatice, se precizează în comunicatul ING Bank România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img