vineri, 29 martie, 2024

STUDIU. Romanii au cei mai fericiti copii din lume

Distribuie:

Publicat:

Romanii au cei mai fericiti copii din lume, potrivit rezultatelor unui sondaj referitor la conditiile de viata ale copiilor din 16 state realizat de organizatia internationala Children’s Worlds. Deloc surprinzator, copiii din Etiopia si Nepal sunt cel mai putin fericiti, dar sunt urmati de copiii din Coreea de Sud, Marea Britanie si Germania, semn ca un nivel ridicat de bunastare a familiilor nu asigura intotdeauna o copilarie fericita.

Studiul a fost realizat in perioada 2013-2015 pe un esantion de aproape 17.500 de copii in varsta de 8 ani din Marea Britanie, Turcia, Romania, Spania, Germania, Coreea de Sud, Africa de Sud, Polonia, Norvegia, Nepal, Malta, Israel, Etiopia, Estonia, Columbia si Algeria. Scopul studiului este de a folosi informatiile obtinute in vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale copiilor din intreaga lume.

La sondajul realizat in Romania au participat 1.242 de copii, care au fost chestionati cu privire la viata in familie si la nivelul de fericire personala, dar si in legatura cu orele petrecute la scoala si la locurile de joaca.

Cu un scor de 9,08 puncte din 10 posibile, copiii din Romania s-au declarat cei mai fericiti in ceea ce priveste conditiile de viata, urmati de copiii din Polonia (9 puncte), Columbia (8,93), Israel (8,89 puncte) si Spania (8,83 puncte).

Peste trei sferturi (76%) dintre copiii romani au declarat ca se simt in siguranta acasa, fata de 86% dintre polonezi si 70% dintre germani si englezi.

In ceea ce priveste evenimentele mai putin placute, 14% dintre copiii din Romania au afirmat ca au fost agresati de un coleg de scoala in mai mult de trei ocazii in ultima luna, comparativ cu 13% dintre copiii din Polonia si Norvegia si 23% dintre minorii din Turcia, Spania si Germania.

Totodata, 60% dintre copiii romani se simt ignorati de colegii de clasa, un procent similar fiind consemnat si in cazul copiilor din Marea Britanie. Cei mai multumiti copii in privinta relatiilor cu colegii de clasa sunt cei din Coreea de Sud, Etiopia, Turcia si Israel.

La capitolul educatie, copiii algerieni sunt printre cei mai doritori sa mearga la scoala (86% dintre respondenti), se arata in raport. In Romania, 74% dintre copii s-au declarat fericiti ca merg la scoala, peste nivelul inregistrat in Polonia (57%), Marea Britania (47%) si Germania (36%).

Acesta este cel de-al treilea sondaj Children’s Worlds referitor la nivelul de satisfactie al minorilor la nivel global. Romania s-a clasat pe primul loc si la precedentele doua sondaje, care au fost efectuate in 17 tari, pe un esantion total de aproximativ 40.000 de copii cu varste intre 10 si 12 ani.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img