vineri, 29 martie, 2024

Studiul care aduce vesti ingrijoratoare: Polenul din aer poate creste rata de infectare cu COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Când concentrațiile de polen din aer sunt mai mari, se pot observa rate crescute de infectare cu noul coronavirus, arată un studiu realizat de o echipă internațională de cercetători. Și alte studii confirmă efectul nociv al polenului asupra sistemului imunitar.

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de alergie la polen, simptomele pe care le prezintă fiind strănut, congestie și secreții nazale, ochi înroșiți și lăcrimare excesivă, mâncărime în gât și ochi și respirație îngreunată. Polenul poate agrava, de asemenea, simptomele astmului, sporind accesele de tuse și de respirație șuierătoare. Dar ce legătură este polen și noul coronavirus?

În primăvara anului 2020, izbucnirea pandemiei de COVID-19 a părut să coincidă cu perioada în care granulele de polen se răspândeau masiv în atmosferă în emisfera nordică, potrivit doc.ro. Aceste observații au determinat o echipă internațională de cercetători să efectueze o investigație extinsă privind corelația dintre polen și noul coronavirus. Oamenii de știință au încercat să afle prin intermediul unui studiu¹ apărut în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences dacă există o legătură demonstrabilă între concentrațiile de polen din aer și ratele de infectare cu SARS-CoV-2

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img