vineri, 19 aprilie, 2024

SUA au denuntat marti ‘pericolul inacceptabil’ reprezentat de grupurile armate pro-Iran in Irak

Distribuie:

Publicat:

SUA au denunţat marţi ''pericolul inacceptabil'' reprezentat de grupurile armate pro-Iran în Irak, la o zi de la uciderea la Bagdad a şapte femei şi copii într-un atac care viza cetăţeni americani, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Aceste miliţii reprezintă un pericol inacceptabil pentru toată lumea în Irak, pentru diplomaţi şi instituţii, pentru militanţi irakieni şi familiile acestora", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat SUA, Morgan Ortagus.

Şapte femei şi copii au fost ucişi luni de o rachetă care a vizat aeroportul din Bagdad, unde sunt staţionaţi soldaţi americani, un bilanţ fără precedent într-o ţară în care aceste atacuri au devenit aproape zilnice.

Acest nou atac asupra intereselor SUA, cel mai recent dintr-o serie de aproximativ 40 de la începutul lunii august, survine în momentul în care Washingtonul a ameninţat că îşi va închide ambasada şi că îşi va retrage cei 3.000 de soldaţi din Irak dacă tirurile de rachete nu încetează.

"Am subliniat că acţiunile miliţiilor anarhice susţinute de Iran rămân principalul factor de descurajare pentru stabilitate în Irak", a dat asigurări Ortagus într-un comunicat.

Diplomaţia americană a cerut responsabililor irakieni să ''acţioneze imediat'' pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de atac.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img