vineri, 19 aprilie, 2024

SUA: Compania de criptomonede Genesis depune o cerere de protecţie în caz de faliment

Distribuie:

Publicat:

Divizia de creditare a companiei de criptomonede Genesis a depus o cerere de protecţie în caz de faliment din SUA, datorând creditorilor cel puţin 3,4 miliarde de dolari, după ce a fost afectată de turbulenţele pieţei, împreună cu platforma FTX şi creditorul BlockFi, transmite Reuters, citat de news.ro.

Genesis Global Capital, un important creditor cripto, a îngheţat răscumpărările clienţilor pe 16 noiembrie, după ce prăbuşirea bursei majore FTX a trimis unde de şoc în sectorul cripto.

Genesis este deţinută de firma de capital de risc Digital Currency Group (DCG). Depunerea cererii de faliment este cel mai recent eşec cripto declanşat de colapsul pieţei care a şters anul trecut aproximativ 1.300 miliarde de dolari din valoarea activelor cripto.

În timp ce bitcoin a crescut până acum în 2023, colapsul pieţei a continuat să reverbereze prin sectorul extrem de interconectat.

Falimentul ”nu este un şoc pentru pieţe. Rămâne de văzut dacă efectul în lanţ va continua”, a spus Ivan Kachkovski, strateg valutar şi cripto la UBS.

Dosarul companiei la Curtea de Faliment din SUA pentru Districtul de Sud din New York a estimat că are peste 100.000 de creditori, că activele sale valorează 5,3 miliarde de dolari, iar datoriile, inclusiv pasivele între companii, erau în valoare de 5,1 miliarde de dolari la 30 noiembrie.

Continaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img