vineri, 19 aprilie, 2024

SUA mobilizeaza forte militare la granita sudica

Distribuie:

Publicat:

Infanteria Marină a SUA a deplasat tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere în Europa, pentru a susţine aliaţii NATO şi partenerii internaţionali, în cadul forţei rotaţionale Black Sea Rotational Force, a informat luni un comunicat transmis de Corpul de Infanterie Marină a SUA din Europa şi Africa.scrie stiripesurse.ro

Armamentul greu a sosit duminică la Bremerhaven, în Germania şi urmează să ajungă în Bulgaria. Tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere vor fi încărcate în trenuri şi transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor internaţionali ai SUA de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză, precizează sursa citată.

Folosind acest echipament, infanteriştii marini se vor antrena alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, sporind capacităţile tuturor de folosire a armelor întrunite şi a tacticilor anti-blindaj.

Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img