joi, 18 aprilie, 2024

Subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea elevilor si studentilor pe perioada vacantelor scolare conform Legii 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor

Distribuie:

Publicat:

Beneficiari : angajatorii care, pe perioada vacantelor stabilita potrivit legii, incadreaza in munca elevi si studenti in baza:
a) unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

b) unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Subventia : este o suma egala cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare in luna pentru care se acorda acest stimulent financiar.
In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

In vederea acordarii stimulentului financiar lunar, angajatorii incheie cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie.

Perioada maximã de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrãtoare intr-un an calendaristic.
Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suportã de cãtre angajator din fonduri proprii.
Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi.

Pentru perioada in care raporturile de munca sunt suspendate, subventia nu se acorda.

Informatii suplimentare si actele necesare subventionarii locurilor de munca pentru incadrarea elevilor si studentilor pe perioada vacantelor scolare conform Legii 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor se pot obtine de la sediul AJOFM Vaslui, strada Spiru Haret, nr.5.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img