vineri, 19 aprilie, 2024

Sunt probleme cu drumurile din zona Husi. Vezi Solutia autoritatilor

Distribuie:

Publicat:

Sefii Consiliului Judetean Vaslui si-au propus sa monteze parazapezi pe drumurile din zona municipiului Husi. Acestea vor fi amplasate in special pe ruta Drumului Judetean 284 Arsura-Ghermanesti, unde, ori de cate ori ninge viscolit, calea de acces devine impracticabila.

La nivelul judetului sunt identificate opt astfel de puncte critice. „Sunt cateva zone cu probleme in care drumurile se blocheaza frecvent si este neaparat necesar sa punem parazapezi. Acest lucru ar usura foarte mult munca drumarilor. Pentru moment, am discutat cu cei de la SC Lucrari Drumuri si Poduri si urmeaza sa fie montate parazapezi pe drumul Arsura-Ghermanesti, unde au fost deja probleme anul acesta, drumarii intervenind cu mare dificultate pentru deblocarea drumului. A fost alocata deja suma necesara”, declara Vasile Mihalachi.

Vicepresedintele CJ Vaslui
spune ca problema blocarii drumurilor s-ar putea rezolva mult mai simplu si cu resurse finaciare reduse, daca pe marginea drumurilor cu probleme s-ar planta copaci care sa formeze perdele de protectie.Mihalachi sustine ca, desi mai putin costisitoare aceasta operatiune ar fi mai greu de realizat, deoarece legea privind retrocedarile terenurilor nu a tinut cont ca anumite portiuni trebuie sa ramana publice, iar acum oamenii nu accepta ca pe terenurile lor autoritatile sa planteze copaci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img