joi, 25 aprilie, 2024

Supa de varza combate durerile de stomac. Iata cum se prepara

Distribuie:

Publicat:

Adeptii remediilor naturale stiu ce medicament exceptional este varza cruda sau sucul de varza cruda, in tratamentul suferintelor de stomac: arsuri, ulcere gastrice, reflux gastro-esofagian. Ei bine, aceleasi substante active fac ca si varza fiarta sa fie un balsam pentru mucoasele iritate, cu conditia sa fie consumata exclusiv, pe parcursul catorva zile. Efectul e dublu: pe langa calmarea durerilor stomacale, slabiti si cateva kilograme.

Ingrediente: 600 g varza, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 radacina de telina, 3-4 morcovi, 1 pastarnac, o gulie, 750 g cartofi, 2 linguri ulei de rapita (sau floarea-soarelui), sare, piper, 1 litru de apa.

Mod de preparare
Se curata frunzele exterioare ale verzei, se taie capatana in doua si i se scoate cotorul. Se spala, se zvanta, se taie in fasii cam de 2 cm. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se curata morcovii, telina, gulia, pastarnacul si patrunjelul, se spala si se taie marunt.

Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete. Se calesc toate in ulei fierbinte, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se adauga apa si se pune oala la fiert.

Peste 10 minute, se pune si varza si se lasa la fiert pana se inmoaie toate zarzavaturile, fara ca sa se sfarame cartofii. Cui ii place, poate sa adauge si cateva rosii in bulion, dar nu prea multe, ca sa nu se piarda gustul de zarzavat. Se mananca fara nici un alt adaos – paine, paste fainoase, orez. Rece, e la fel de gustoasa ca si fierbinte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img