Racelile si virozele sunt destul de prezente in aceasta perioada. Ei bine, pe langa ceaiurile clasice, la inceputul unei raceli poti consuma o supa de usturoi care te va face sa te simti mai bine dupa numai o zi.
Ingrediente:
50 de catei de usturoi, curatati de coaja;
2 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu unt
2 cepe rosii mari, taiate cubulete
2-3 crengute de cimbru verde
6 cani cu supa de pui
ierburi proaspete sau uscate pentru gust
1 cana smantana
crutoane de paine
Cum se prepara
Intr-o tava pregateste o “barcuta” incapatoare din folie de aluminiu si tapeteaz-o cu hartie de copt. Adauga cateii de usturoi, uleiul si impatureste totul in hartie de copt si folie de aluminiu.
Coace cateii de usturoi timp de aproximativ 60-90 de minute.
Separat, intr-o oala adauga untul si soua linguri de ulei. Cand untul se topeste adauga ceapa si caleste-o timp de 10 minute, sau pana se inmoaie foarte bine.
Cand usturoiul este gata pune-l peste ceapa, stinge focul si adauga ierburile aromatice si cimbrul. Amesteca bine si lasa-le la infuzat pana cand compozitia se raceste.
Scoate apoi crengutele de plante din compozitie si pune restul intr-un blender. Adauga smantana lichida si mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.