vineri, 19 aprilie, 2024

SUPERB! Transilvania, pe primul loc in topul celor mai tari destinatii turistice in 2016

Distribuie:

Publicat:

Transilvania ocupa primul loc al celor mai tari destinatii turistice ale anului 2016, intr-un top intocmit de Lonely Planet.

Ghidul Lonely Planet
este unul din cele mai asteptate topuri de calatorie si pentru 2016 Transilvania este pe primul loc al regiunilor ce trebuie neaparat vizitate, scrie CNN.

“Best in Travel 2016” recomanda “nu locurile spre care se vor indrepta calatorii anul viitor, ci locurile pe care echipa noastra a decis ca trebuie sa le viziteze acestia”, a spus Tom Hall, director editorial la Lonely Planet.

Transilvania se afla pe primul loc al regiunilor unde trebuie sa se indrepte calatorii la anul, in vreme ce Botswana este pe primul loc in clasamentul tarilor ce trebuie vizitate.

Lonely Planet sustine ca in Transilvania sunt mai multe de vazut decat satele sasesti, bisericile fortificate si vampiri. Recomandarile ghidului fac referire la pesteri, aventuri pe munte si schi.

De asemenea sunt mentionate cafenelele din Brasov, Sighisoara si Sibiu, iar pentru viata de noapte calatorii ar trebui sa se indrepte spre Cluj.

Top 10 regiuni
1. Transilvania, Romania
2. Vestul Islandei
3. Valle de Vinales, Cuba
4. Regiunile vinicole din Friuli, Italia
5. Insula Waiheke, Noua Zeelanda
6. Auvergne, Franta
7. Hawaii
8. Bavaria, Germania
9. Costa Verde, Brazilia
10. St. Helena, Teritoriile britanice

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img