marți, 23 aprilie, 2024

SURPRIZA in Franta! Cat este DIFERENTA dintre Macron si Le Pen

Distribuie:

Publicat:

In aceasta seara francezii vor putea urmari marea dezbatere dintre cei doi finalisti ai alegerilor prezidentiale. Turul al II-lea va avea loc duminica si diferenta dintre cei doi candidati s-a redus considerabil in ultima saptamana ajungand acum potrivit unui sondaj citat de BBC la 59% la 41% dupa ce imediat dupa primul tur de scrutin diferenta era una enorma. Potrivit analistilor, dezbaterea din aceasta seara poate consolida pozitia lui Emmanuel Macron sau o poate face pe Marine Le Pen favorita alegerilor de duminica. DEZBATEREA va avea loc la ora 21.00, ora Frantei (ora 22.00 la Bucuresti) si va fi organizata de TF1.
In primul tur de scrutin, din 23 aprilie, Emmanuel Macron a obtinut 24,01% din voturi, fiind urmat de candidata Marine Le Pen, cu 21,30%. Intre timp lidera Frontului National a venit cu o propunere surpriza de premier in persoana lui Nicolas Dupont-Aignan, seful Partidului Debout La France care in primul tur a luat 4,7% in primul tur. Asta s-a vazut imediat in sondaje. A urmat un apel catre sustinatorii lui Jean-Luc Mélenchon, candidatul Stangii radicale, care a obtinut 19% in primul tur de scrutin si care se claseaza pe locul doi in topul popularitatii politicienilor francezi, cu 38%. Un ajutor nesperat a venit de la Vatican, atunci cand in drum dinspre Cairo spre Roma Papa Francisc I le-a reporterilor ca nu e la curent cu politica franceza, dar ca nu ”NU stiu cine este Macron”.
In tot acest timp Emmanuel Macron a jucat cartea prudentei si a criticat programul economic al oponentei sale pe care il considera prea protectionist, dar a dat semne de neliniste atunci cand pentru prima data a vorbit despre FREXIT in masura in care Uniunea Europeana nu se reformeaza.content-image

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img