vineri, 26 aprilie, 2024

SURSE – Ce a discutat Klaus Iohannis cu liderii PNL: avertismentul presedintelui

Distribuie:

Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, la Vila Lac, cu liderii PNL. Întâlnirea a durat mai bine de trei ore, iar sursele noastre susțin că principala temă a fost referendumul inițiat de președinte și pregătirea campaniei electorale.

Surse din PNL ne-au precizat că a fost mai degrabă ”o intervenție” a președintelui, în contextul tulbure din PNL. În partid există rivalități și orgolii, iar din acest motiv nu toți liderii PNL sunt dispuși să tragă pentru atingerea obiectivului.

”Președintele a explicat că odată porniți pe acest drum trebuie să dăm totul. A spus că el se va implica cu toate energiile în campanie, dar le-a cerut tuturor să facă același lucru”, ne-au spus surse din PNL.

Conform acelorași surse, Iohannis le-a sugerat voalat liderilor PNL că acțiunile de acum vor fi ținute minte pe viitor, atunci când se va forma un nou Guvern, din care PNL va face parte. Sursele noastre arată că președintele crede în posibilitatea ca PSD să fie scos de la guvernare și PNL să fie locomotiva care să preia frâiele.

”Domnul președinte a insistat că avem nevoie de un scor de peste 25% la alegerile europarlamentare, este absolut necesar acest scor”, ne-au mai spus sursele noastre.

În ceea ce privește referendumul, Iohannis a recunoscut că există riscul invalidării, dar în același timp s-a arătat optimist că românii se vor capacita și vor veni masiv la vot.

Klaus Iohannis i-a anunțat pe liberali că întrebările de referendum vor fi anunțate după consultările cu partidele politice și i-a înștiințat că ”sunt aproape de varianta finală”. El le-a prezentat liberalilor și variantele de lucru, iar mai mulți lideri ai PNL au spus că acestea nu sunt suficient de clare.

Vasile Blaga a luat cuvântul și a spus că, din punctul său de vedere, suprapunerea alegerilor europarlamentare cu un referendum nu este o strategie bună. După mai multe discuții, Iohannis a fost cel care s-a impus și l-a convins pe Blaga că a aplicat strategia corectă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img