vineri, 19 aprilie, 2024

Sute de mineri de la Lonea si Lupeni isi vor pierde locurile de munca in acest an

Distribuie:

Publicat:

Peste 450 de mineri vor fi disponibilizati, pana la sfarsitul acestui an, de la exploatarile de huila Lonea si Lupeni, cele doua mine de carbune de la Complexul Energetic Hunedoara fiind cuprinse intr-un program de inchidere si ecologizare
“Minerii vor fi disponibilizati de la exploatarile Lupeni si Lonea, care beneficiaza de ajutor de stat. Concedierile se fac si corelat cu faptul ca mina Lupeni mai functioneaza un an de zile pe productie”, a declarat joi, pentru AGERPRES, presedintele executiv al Sindicatului “Muntele”, Darius Campean. 
Liderul sindical a precizat ca vechiul program de inchidere a minelor prevedea concedierea colectiva a peste 1.000 de angajati, in timp ce noul proiect reduce aceasta cifra cu aproape 600 de persoane. 
Platile compensatorii care vor fi platite minerilor disponibilizati vor fi apropiate ca valoare de cele de la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului, a precizat Campean, fara sa mentioneze insa o suma anume deoarece in aceasta perioada sindicatul negociaza noul contract colectiv de munca. 
In urma programului de restructurare, la minele de carbune ce apartin de CEH vor mai lucra aproximativ 2.500 de angajati. 
In cadrul CEH lucreaza acum circa 5.000 de angajati, dintre care 3.000 de mineri muncesc la exploatarile de huila Lupeni, Livezeni, Lonea si Vulcan, iar diferenta la termocentralele Mintia si Paroseni. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img