vineri, 19 aprilie, 2024

Tamas Bogya, sportiv al CS Unirea Alba Iulia, a obţinut singura medalie a României la Campionatele Mondiale de Orientare Masters

Distribuie:

Publicat:

Tamas Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obţinut singura medalie a delegaţiei României, la Campionatele Mondiale de Orientare Masters, după ce s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului în proba de lungă distanţă.

World Masters Orienteering Championships 2021 – Campionatele Mondiale de Orientare Masters s-au desfăşurat în perioada 6-13 august, în Ungaria, la Velence. În total, au participat 1.485 de sportivi, din 38 de ţări (din România au participat 27 de sportivi – 4 la feminin şi 23 la masculin). Categoriile de participanţi au fost de la 35, la +95 de ani (fiecare categorie din 5 în 5 ani, atât la feminin cât şi la masculin).

De la CS Unirea Alba Iulia au participat Tamas Bogya – categoria M35 şi Marius Anghel – categoria M50. Probele de calificare au fost urmate de finale: potrivit regulamentului, în fiecare probă de calificare sportivii clasaţi în prima jumătate obţin calificare pentru finala A (cea în care se acordă medaliile), iar ceilalţi concurează în finala B.

Rezultate pentru CS Unirea Alba Iulia, în ordinea desfăşurării probelor:
1. Proba de Sprint – Calificări: Tamas Bogya – loc 13, Marius Anghel – loc 26;

2. Proba de Sprint – Finala: Tamas Bogya – loc 11 Finala A, Marius Anghel – loc 29 Finala A;

3. Proba de Calificări Pădure: Tamas Bogya – loc 8, Marius Anghel – loc 35;

4. Proba de Medie distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 6 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B;

5. Proba de lungă distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 3 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B.

'Medalia de bronz, cucerită de Tamas Bogya în proba de lungă distanţă, este de altfel singura medalie adjudecată de delegaţia României – CS Unirea Alba Iulia reuşind să se menţină în topul celor mai bune cluburi din ţară, şi la orientare. Îi felicit pe cei doi sportivi pentru rezultatele lor, determinare şi ambiţie', a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureşan.

Instructorul sportiv al secţiei de orientare este Marius Anghel, orientarist care a concurat la această competiţie. Următoare competiţie pentru clubul nostru va fi Campionatul Europei de Sud-Est care se va desfăşura la Zagreb – Croaţia, în perioada 25-29 august. Din lotul României pentru această competiţie va face parte şi Ionuţ Zincă, la seniori, sportiv care a obţinut mereu rezultate excepţionale. De asemenea, în 11-13 septembrie vor avea loc Finalele Campionatelor Naţionale, în Covasna.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărţii şi busolei, şi trebuie să se orienteze şi să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câştigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img