vineri, 29 martie, 2024

Tanarul care a reunit peste un milion de romani din tara si diaspora. Interviu

Distribuie:

Publicat:

George Calinescu scria asa, intr-o lucrare despre Nicolae Balcescu: “Iubita mea se cheama Romania”

E tanar pentru ca are viata in fata la doar 30 de ani si proiectul sau este chiar tara in care s-a nascut: Romania. Numele sau este Liviu Trandafir si e din Slobozia. Nu e casatorit dar nu asta e important ci faptul ca si-a creat un scop nobil in viata in urma cu cativa ani, acela de a mobiliza romanii din tara si strainatate. Este de meserie programator.

 Pasiunea fata de oameni, ii tradeaza un suflet admirabil. E un conational de atitudine, care stie ce vrea si prima sa preocupare sunt oamenii si tara sa. Un om deschis, politicos cu toata lumea si care nu a facut niciodata un caz din faptul ca a reusit sa adune pe grupurile sale de pe Facebook peste un milion de romani. Modestia sa inseamna un caracter aparte, indentitatea unei persoane deosebite, cum rar intalnesti. Daca vei cauta pe reteaua sociala cuvantul “Romania”, sigur vei ajunge la grupurile sale cu acelasi nume, unde ai nostri se simt ca la ei acasa, deseori. Liviu e un om pragmatic, direct, onest. O reala placere sa discuti cu el. Un roman adevarat sau care ai senzatia ca ti-l citeaza prin atitudinea sa pe Gheorghe Ionescu care-a spus ca nu poate lua ca ca exemplu “decat neamul nostru”. In fine, pentru cine doreste, poate accesa facebook.com/STARTRomania sau facebook.com/groups/impreuna, create de el.
Interviu cu Liviu Trandafir:

Reporter: Domnule Trandafir, va multumim pentru disponibilitatea de a ne raspunde in exclusivitate la cateva intrebari. Care este proiectul Dvs, sute de mii de romani va sunt fani in grupurile ce va apartin.

Liviu Trandafir: Proiectul pilot grup Romania a luat nastere dintr-un test facut de mine acum 3-4 ani. Asa am creat un grup cu specific romanesc cand majoritatea celorlalti isi creau pagini. Scopul proiectului este desigur, promovarea Romaniei si a valorilor noastre din tara dar si de a realiza o mai buna conexiune, ca sa zic asa, a romanilor din strainatate cu cei din tara si in acelas timp de a reusi sa-i informam la obiect despre ce se intampla in Romania.

Reporter: Ati denumit grupurile cu numele tarii, adica “Romania”. Cum ati ajuns la asa numeric impresionant de fani inclusiv din diaspora? Sunteti multumit?

Liviu Trandafir: Acel sentiment de multumire pe care-l inteleg eu, nu este atunci cand ii aduni in numar foarte mare ci atunci cand reusesti sa faci ceva pentru acesti oameni. Mai e de munca si aici pot sa va spun ca prin proiectul Romania Group, ne implicam activ in informarea lor, in realizarea unor campanii umanitare si sociale si desigur, de promovare a tarii.

Reporter: Cum se simte un roman, cum sunteti dvs de exemplu atunci cand vede ca atatia conationali se strang alaturi de el, mai ales in mediul virtual?

Liviu Trandafir: Romania in primul rand este tara unde m-am nascut, ea pentru mine si imi place sa cred ca si pentru toti conationali nostri este un taram frumos, superb, cu multe resurse si oameni frumosi. Din pacate nu este condus taramul acesta cum trebuie datorita faptului ca se deterioreaza constant. Planurile de care ma intrebati ca si comunitate sunt in continuare de a pastra axa actuala. Vom incerca sa ne dezvoltam cat mai mult si sa devenim cat mai activi in viata romanilor din online sustinand cauzele nobile si promovand pe cat posibil valorile nationale, asta ca o prioritate de suflet dar si ca o datorie.

Reporter: Care este dorinta dumneavoastra cea mai mare?

Liviu Trandafir: Intrebarea pare simpla dar nu e asa pentru ca atunci cand vine vorba despre ce ne dorim, eu, dumneavoastra sau oricare alt roman, multi tind sa devina visatori si incep sa insire fel si fel de chestii materiale pe care nu le-au avut si le doresc. Eu personal imi doresc sa fiu sanatos!

Reporter: Va multumim

In loc de epilog, ceva de Bogdan Petriceicu Hasdeu:

Eu din romani imi trag sorgintea.

C-o sfanta dragoste-i iubesc

Si pentru tot ce-i romanesc,

Oricand, si bratele si mintea,

Si sufletul, mi le jertfesc.

sursa:http://ro.blastingnews.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img