joi, 28 martie, 2024

Tariceanu, atac devastator la Iohannis: ‘Nu da doi bani pe lege si dreptate! Un presedinte imparat’

Distribuie:

Publicat:

Călin Popescu Tăriceanu a acuzat, joi pe Facebook, că șeful statului Klaus Iohannis nu dă doi bani pe lege și dreptate, numindu-l „un președinte împărat și nu cetățean”. Liderul ALDE a precizat că există vrajbă peste tot și „pâră la înalta poartă de la Bruxelles”, transmite Mediafax.

"Pe drum spre Focșani am citit cu plăcere și surprindere îndemnurile lui Mihail Kogălniceanu către Domnul Principatelor, îndemnuri date în urmă cu 160 de ani: 'Fii dar omul epocii; fă ca legea să înlocuiască arbitrariul; fă ca legea să fie tare, iar tu, Măria ta, ca domn fii bun, fii blând; fii bun mai ales cu acei pentru care mai toți Domnii trecuți au fost nepăsători sau răi. Fă, dar, ca domnia ta să fie cu totul de pace și de dreptate; împacă patimile și urile dintre noi și reintrodu în mijlocul nostru strămoșeasca frăție. Fii simplu, Măria ta, fii bun, fii Domn cetățean; urechea ta să fie pururea deschisă la adevăr și închisă la minciuni și la lingușire'.

România noastră a crescut 160 de ani de atunci, dar nu am învățat aproape nimic din învățăturile lui Kogălniceanu. Vrajbă peste tot! Pâră la înalta poartă de la Bruxelles! Un președinte care nu dă doi bani pe lege și dreptate! Un președinte împărat și nu cetățean! Dar speranța nu a murit! Va ieși soarele și pe strada noastră! Până atunci: hai să dăm mână cu mână cei cu inima română!!, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi pe Facebook.

Reacția liderului ALDE vine în contextul războiului pe care liderii coaliției acuză că l-a început șeful statului, Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, președintele României, aproape la fiecare apariție publică critică Guvernul pentru demersurile pe care le are în vedere în domeniul justiției și pentru măsurile economice luate.

Astfel, Klaus Iohannis a transmis, joi, în declarația susținută la Palatul Patriarhiei cu ocazia Unirii Principatelor, că este cazul ca politicienii să lase la o parte populismul și să se întoarcă la prioritățile oamenilor.

De asemenea, cu o zi înainte, șeful statului declara, la Iași, că cei de la putere „au preferat o hărmălaie populistă și o jalnică țopăială legislativă și administrativă”, în timp ce regiuni istorice sunt private de mari proiecte.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent, joi la Focșani, la ceremonia de festivitate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. În discursul său, acesta a spus că în urmă cu 160 de ani deși fusese sfidată Europa avea o impresie bună despre România pentru că înaintașii noștri nu-și vorbeau de rău țara, ci aveau discursuri despre patriotism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img