vineri, 29 martie, 2024

Te-ai intrebat vreodata de ce aproape toate personajele din desenele animate poarta albastru? Raspunsul sigur te va surprinde

Distribuie:

Publicat:

Toti copiii sunt innebuniti dupa desenele animate si ar petrece ore intregi numai ca sa vada ce fac personajele lor favorite.

Asa ajung foarte multe fetite, dar si baietei sa vrea sa poarte costume asemanatoare cu cele ale personajelor si nu este de mirare ca exista o multime de magazine care comercializeaza astfel de piese vestimentare.

Fie ca este vorba despre Jasmine, despre Ariel ori despre Frumoasa din Padurea Adormita sau Elsa si Anna din „Frozen”, fetitele ar da orice sa aiba asemenea haine. Pana la urma, toate ajung sa traiasca fericite pana la adanci batraneti, dupa multe aventuri.

Iar daca ai privit cu atentie pana acum ce haine poarta cele mai indragite personaje, cu siguranta ca ai observat un tipar. Inca de la primele filme Disney, multe personaje de gen feminin sunt imbracate in albastru, mai inchis sau mai deschis, in functie de film.

Printesa Jasmine, Alba ca Zapada, Cenusareasa, Ariel, Mulan, Tiana, Rapunzel si Merida, Pochanotas ori Belle si Aurora sunt numai cateva dintre personajele alese sa poarte aceasta culoare.

Iar daca te intrebi de ce se intampla acest lucru, ei bine, este un motiv foarte intemeiat.

In cazul in care te gandeai ca printesele ar trebui sa se imbrace in roz din cap pana in picioare, aici nu este cazul.

Potrivit directorului executiv al Pantone, Leatrice Eiseman, toata lumea are o preferinta naturala pentru albastru, in principal datorita cerului.

„Este ceva sa te uiti in sus si sa vezi cerul albastru. Poate fi innorat, insa stim ca este acolo”, a dezvaluit Eiseman, directoarea institutului care decide anual care este culoarea fiecarui an si astfel decide tendintele in moda ori design interior.

Albastrul semnifica speranta, calmul, serenitatea, increderea si pozitivismul.

„Ii dai putina putere personajului adaugandu-i putin albastru. Este o metoda subtila de a spune: „Da, femeile tinere, tinerele pot avea putere”, a mai spus aceasta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img