vineri, 29 martie, 2024

Te doare capul? Fă-ţi un ceai de scorţişoară!

Distribuie:

Publicat:

Nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată în viaţă cu cefalee. Mai ales dacă vă număraţi printre cei asupra cărora se abat destul de des durerile de cap, trebuie să renunţaţi la cutia cu pastile, în favoarea soluţiilor naturale. Iată care sunt acestea şi cum acţionează!

Schimbă-ţi stilul de viaţă!

Specialiştii spun că durerile de cap frecvente pot fi un efect al unui stil de viaţă dezechilibrat. Te hidratezi corespunzător, dormi bine ori îţi iei doza necesară de vitamine? Alţi factori care pot provoca migrene sunt: stresul, consumul de alcool, postura incorectă, alergiile, conţinutul de zahăr scăzut în sânge şi dezechilibrele hormonale. Acordă mare atenţie dietei alimentare pe care o ai şi programului de somn. 

Fă-ţi masaj cu ulei esenţial de mentă!

Masajul cu ulei esenţial de mentă se poate dovedi un aliat de bază în momentele în care te chinuie durerile de cap. Aplică o cantitate mică, în jur de o picătură, la tâmple, după care masează uşor. Pentru efecte cât mai bune şi mai rapide, întinde-te pe pat şi închide ochii. Vei simţi o senzaţie fresh şi de usturime, dar nu trebuie să îţi faci griji, pentru că aşa acţionează acest ingredient naturist. Dacă ai pielea sensibilă şi ţi se pare că remediul este prea puternic pentru tine, îl poţi dilua în puţin ulei vegetal.

Comprese cu gheaţă pe tâmple şi pe frunte 

Probabil că este ultima soluţie la care te gândeşti pentru durerile de cap, dar după ce îi vei testa efectul, nu vei mai renunţa la aceasta. Tot ce trebuie să faci este să înfăşori un pachet de gheaţă într-un prosop şi să aplici comprese pe tâmple şi pe frunte. Nu ţine mai mult de câteva minute pe piele.

Mai multă mişcare şi exerciţii fizice

Dacă ai frecvent dureri de cap, ar trebui să incluzi în rutina ta zilnică mişcarea fizică. Exerciţiile te ajută să te relaxezi şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Migrenele apar atunci când lucrezi la calculator? În primul rând, ia o pauză, ieşi la o scurtă plimbare pentru a-ţi limpezi mintea şi a-ţi calma ochii. Iar în al doilea rând, cere sfatul unui oftalmolog, pentru că s-ar putea să ai nevoie de ochelari de vedere ori de unii de protecţie pentru calculator, conform alegesanatos.ro. 

Bea ceai de scorţişoară! 

Atunci când migrenele îşi fac simţită prezenţa, prepară o infuzie de scorţişoară şi vei scăpa în câteva minute de senzaţiile neplăcute. În plus, acest ingredient naturist are efecte pozitive şi asupra durerilor de stomac. Nu numai că va calma senzaţia de durere, dar îţi va da şi energie, şi poftă de viaţă.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img