vineri, 29 martie, 2024

Te simti pierdut si singur? Iata 7 lectii pe care le poti invata din asta

Distribuie:

Publicat:

1. Atunci cand te simti singur nu esti chiar singur
Probabil te-ai auzit spunandu-ti :
“Ma simt atat de singur si pierdut!”…si tot ce reuseai sa faci cand rosteai aceste cuvinte era sa te concentrezi si mai mult pe propria ta persoana si sa iti amplifici acele emotii negative.

Uneori, mai ales atunci cand nu este nevoie, suntem atat de egoisti si ne uitam doar la noi.
Chiar crezi ca esti singura persoana care trece prin aceasta situatie, crezi ca lucrurile care ti s-au intamplat tie sunt cele mai urate?

Adevarul este ca fix in acest moment, cel putin una, daca nu mai multe persoane au aceleasi stari pe care le ai si tu , se confrunta cu aceeasi fata a monedei si, la fel ca si tine, ea crede ca este singura si ca nimeni nu mai trece prin ceea ce trece ea.

Atunci cand ridici privirea de la propria ta persoana, de la propriul tau necaz, iti dai seama ca poate in jurul tau sunt alte persoane mai triste decat tine, mai dezamagite de situatia prin care trec si poate ar avea nevoie sa comunice cu cineva.
Poate chiar tu poti ajuta cu experienta ta o astfel de persoana pentru fiecare avem ceva unic de impartasit celorlalti.
Atunci cand esti singur nu esti chiar singur, doar asa pare la prima vedere.

2. Cateodata tot ce ai nevoie este sa fii singur
Nu stiu daca esti o persoana introvertita sau extrovertita, insa ceea ce stiu este ca ai nevoie de anumite momente in care sa fii singur. Uneori faptul ca o persoana te paraseste poate fi cel mai bun lucru care ti se poate intampla.
De multe ori ai nevoie sa pierzi pe cineva pentru a te regasi pe tine, pentru a sta sa te gandesti cine esti tu de fapt, ce lucruri apreciezi cel mai mult, ce este cu adevart important pentru tine.

Ca sa poti face toate aceste lucruri trebuie sa ai liniste in jurul tau, sa te deconectezi de tot ce trebuie sa faci pentru ceilalti pentru a vedea ce ai nevoie sa faci pentru tine, pentru binele tau, pentru fericirea ta.
Daca ai tot timpul voci in jurul tau care iti spun ce sa faci si cum sa faci, cum crezi ca poti sa iti mai asculti vocea din interiorul tau care stie ce este cel mai bine pentru tine?
Cateodata tot ce ai nevoie este sa fii singur pentru a iti da seama ca te ai pe tine!

3. Ai nevoie sa fii putin pierdut pentru a gasi ceea ce cauti
Este interesant cum gasim lucrurile pe care le cautam. Mai intai trebuie sa fii pus intr-o anumita situatie pentru a iti da seama de ceea ce nu vrei sa mai traiesti. Si atunci se naste intrebarea:

„Eu oare ce vreau?”
Cand stii clar ce nu vrei iti este foarte usor sa stii ce anume vrei si sa iei decizia de a te indrepta catre ceea ce vrei.
Sa realizezi ca viata ta a ajuns intr-un punct de cotitura este primul pas catre schimbare si este urmat rapid de al doilea pas care reprezinta a lasa in urma toate experientele pe care nu vrei sa le mai traiesti.

Oamenii care ajung rapid la succes sunt oameni care au cazut atat de tare jos incat stiu exact care sunt acele lucruri cu care nu vor sa se mai intalneasca in viata lor. Ei folosesc acele experiente ca un puternic motivator pe drumul catre viata pe care o doresc.

4. Ai puterea sa alegi felul in care reactionezi
Vei trece prin situatii bune sau mai putin bune, vor fi oameni care te vor rani, vor fi oameni care te vor parasi si vor fi momente in care te vei simti poate singur, insa tot ceea ce au in comun toate aceste lucruri este felul in care alegi sa reactionezi in fata lor.

Pentru ca poti mereu alege sa fii o victima si sa privesti neputincios la ceea ce ti se intampla sau poti sa fii un invingator care considera ca fiecare experienta este o binecuvantare oferita de viata in scopul de a creste, de a fi cel sau cea care esti de fapt.
Fiecare experienta te poate dezbraca de inca un strat nefolositor pus pe ceea ce tu esti de fapt, o fiinta minunata!

In fiecare relatie ai intrat cu zambetul pe buze, poate chiar acest lucru i-a facut pe oameni sa te iubeasca si sa te aprecieze, acum la final arata-le ca acelasi zambet este tot acolo pe buzele tale, iar daca ei aleg sa se desparta de el este strict alegerea lor.
O persoana nu iti poate lua atunci cand pleaca ceea ce deja iti apartine: atitudinea ta.

5. Oamenii care conteaza pentru noi nu trebuie sa fie neaparat de acord cu noi
Cred ca sentimentul de singuratate se simte cel mai profund nu atunci cand cineva te paraseste ci atunci cand oamenii care conteaza cu adevarat pentru tine, familia, prietenii tai, nu sunt de acord cu alegerile pe care le faci.
Atunci te simti cel mai pierdut si mai singur, cand alegi sa pleci pe un drum nou si iti dai seama ca oamenii pe care credeai ca vei putea conta, ca te vor incuraja, nu sunt alaturi de tine.

Este normal sa se intample asa, oamenii au propriile lor suspiciuni si limitari interioare, insa ce este important pentru tine este sa iti urmezi inima, acea voce firava din interiorul tau care iti spune ce este drept pentru tine, daca drumul pe care ai apucat este unul bun.

Ai o singura viata si ar fi bine sa o traiesti pe a ta, ar fi bine peste un timp sa nu ai regrete, sa nu fi luat decizi doar pentru a ii multumii pe altii.
Important este ca tu sa fii de acord cu tine, iar asta se intampla doar daca iti urmezi vocea interioara.

6. Fiecare experienta te face mai flexibil
Viata este despre schimbare si adaptare, cel care esti astazi nu se mai regaseste in cel care ai fost in urma cu 5 ani.
Fiecare experienta, fiecare bucurie, fiecare suparare, fiecare lectie invatata contribuie la desavarsirea ta ca fiinta umana.

Ma amuza cand aud expresii de genul:

„Mie imi place sa fiu asa cum sunt, eu nu ma voi schimba!”
Sa crezi tu…te schimbi pe zi ce trece numai ca poti sa o faci voluntar, alegand directia in care mergi sau involuntar lasand viata sa te schimbe dupa bunul ei plac.

Ar trebui sa profiti de fiecare experienta pentru a deveni mai flexibil pentru ca doar asa te poti adapta mai bine situatiilor noi cu care te vei confrunta.
Traim intr-o lume in continua schimbare, viata personala, profesionala, toate se schimba, iar daca nu tii pasul vei fi schimbat…”din functie”.

7. La final orice faci va conta – fiecare plan sau fiecare zi pierduta…

Viata este prea scurta ca sa nu incepi sa o traiesti si, mai devreme sau mai tarziu, iti vei da seama ca fiecare actiune pe care o faci va avea un impact asupra ta.
Fiecare carte citita iti va o oferi o noua perspectiva!
Fiecare noapte pe care o pierzi in club va avea un cost care se va reflecta in sanatatea ta!
Fiecare ora de sport pe care o faci iti va da o anumita stare!
Fiecare persoana pe care o tratezi frumos se va transforma intr-o prietenie!
Fiecare floare pe care o oferi va spune ceva despre tine!
Fiecare plan pe care il faci te va aduce mai aproape de succes!
Fiecare amanare te va tine mai departe de ceea ce iti doresti!
Fiecare gest de bunatate te va face sa fii mai apreciat!
Fieacare ocazie in care puteai sa ajuti si nu ai facut-o iti va mai aduce un regret!
Fiecare om care va fi multumit de ceea ce oferi va vorbi despre tine!

sursa: incepesatraiesti.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img