vineri, 29 martie, 2024

Ștefan cel Mare a fost comemorat in satul vasluian Cănțălărești

Distribuie:

Publicat:

De 15 ani, consecutiv, în prima duminică din iulie, la podul de piatră din satul Cănțălărești, localnicii din comuna Ștefan cel Mare s-au adunat la praznicul marelui domnitor. Așa s-a întâmplat și astăzi, când peste 3.000 de oameni au marcat cei 518 ani de la moartea domnitorului Moldovei.

”Ne bucurăm de faptul că an de an ne adunăm aici pentru a-l cinsti așa cum se cuvine pe unul dintre cei mai importanți oameni reprezentativi pentru români. Ștefan cel Mare. Este cel care a ctitorit nenumărate biserici și mănăstiri și care s-a bazat pe oastea țării, bucurându-se de cea mai mare încredere în popor, care l-a sprijinit în toate întreprinderile sale. Să fim mândri de lucru acesta și să apreciem opera marelui domnitor, care a avut ca fundament credința și unitatea statală”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, invitat la deschiderea manifestării, alături de vicepreședintele Ciprian Trifan, subprefectul Mircea Gologan și deputatul Irinel Stativă.

Conducerea primăriei a pregătit în același loc și Ziua comunei cu un spectacol folcloric, după ce în prima parte a zilei, un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie, iar actorii Teatrului ”Victor Ion Popa” din Bârlad au prezentat o mică scenetă, interpretându-l pe Ștefan cel Mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img