marți, 16 aprilie, 2024

Tehnica de 5 minute, aplicata zilnic, pentru a fi fericit, explicata de un profesor de la Harvard

Distribuie:

Publicat:

Ashley Whillans, profesor la Harvard Business School, este de parere ca oamenii nu au timp sa fie fericiti. Majoritatea dintre noi face exact contrariul a ceea ce ar trebui. „Supraestimam cantitatea de timp necesara pentru a ne bucura de o experienta“, spune acesta, citat de sciencealert.com Whillans este de parere ca principalul motiv este ca pierdem micile pauze pe care le-am putea folosi eficient. „Cinci minute petrecute cu un coleg sau 20 de minute pe o bicicleta eliptica au adesea beneficii mult mai puternice decat ne-am asteapta“.    

Verificarea e-mailului sau petrecerea timpului pe social media in cele 5 sau 10 minute sunt impotriva  bunei dispozitii. Gandul ca nu avem timp pentru a face ceva placut ne impiedica sa ne bucuram de experiente si le inlocuim cu lucruri banale. „Putini oameni s-ar prezenta la birou la ora 8 dimineata fara sa stie ce vor face pana la ora 13.00. Şi, totusi, oamenii se vor intoarce acasa la ora 18.00 desi nu s-au gandit ce vor face pana la ora 23.00, astfel ajungand sa risipeasca o resursa importanta de timp“, spune Laura Vanderkam, expert in managementul timpului, potrivit adevarul.ro.   

Vanderkam recomanda in mod special petrecerea timpului cu prietenii si familia, observand ca cei care isi fac timp pentru oamenii importanti din viata lor sunt mult mai fericiti. Socializarea in viata reala provoaca sentimentul de libertate. Un studiu publicat in Jurnalul de Psihologie Experimentala a constatat ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand impartasesc trairile cu cei din jurul lor. Pauzele de 5 minute sunt o resursa importanta pe care nu intotdeauna o utilizeaza intelept. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img