vineri, 26 aprilie, 2024

Tensiune mare dimineata: Poate creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral – Cauze

Distribuie:

Publicat:

Mulți oameni au o tensiune anormal de mare dimineața, ceea ce le crește riscul de evenimente cardiovasculare cu potențial fatal.

Tensiunea arterială fluctuează în mod natural pe tot parcursul zilei și tinde să crească în jurul orei la care ne trezim. Cu toate acestea, în cazul multor persoane, tensiunea arterială poate fi anormal de mare dimineața. Hipertensiunea matinală poate crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Din ce cauze poți avea tensiune mare dimineața?

Hipertensiunea matinală poate avea mai multe cauze:

Medicamentele

Unii oameni iau antihipertensive pentru a-și controla tensiunea arterială. Conform unei revizuiri de studii din 2018, hipertensiunea matinală necontrolată poate indica o problemă cu tipul de medicament sau cu doza, scrie doc.ro. Mai exact, o tensiunea prea mare dimineața poate fi provocată de unul sau mai mulți dintre următorii factori:

administrarea unei doze prea mici de medicament

administrarea unor medicamente cu acțiune scurtă sau intermediară, mai degrabă decât a unora cu acțiune lungă

administrarea unui singur medicament antihipertensiv mai degrabă decât a unei combinații de medicamente.

Unii oameni pot constata că dacă iau antihipertensivele înainte de culcare, mai degrabă decât dimineața, obțin un control mai bun al tensiunii arteriale. Este posibil ca alții să-și împartă doza zilnică, luând jumătate dimineața și jumătate înainte de culcare. În unele cazuri, o persoană ar putea avea nevoie de o schimbare de tratament. Este important ca pacientul să ceară sfatul medicului, nu să-și modifice singur doza sau să-și ia alte medicamente.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img