vineri, 26 aprilie, 2024

Tensiuni diplomatice – UE cere Venezuelei sa revina asupra deciziei de expulzare a ambasadoarei sale

Distribuie:

Publicat:

 

Uniunea Europeană a cerut miercuri guvernului din Venezuela să revină asupra deciziei de expulzare a ambasadoarei sale la Caracas, luată în represalii la noi sancţiuni europene, relatează AFP.

 

E solicită ''revenirea asupra acestei decizii care va accentua izolarea Venezuelei'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.
''Venezuela nu va depăşi criza actuală decât prin negocieri şi dialog. UE este gata să faciliteze acest lucru, dar o astfel de decizie nu va ajuta", a subliniat purtătoarea de cuvânt Nabila Massrali.

Parlamentul venezuelean, dominat de partidul preşedintelui Nicolas Maduro, a cerut marţi guvernului expulzarea ambasadoarei Uniunii Europene ca răspuns la noi sancţiuni ale UE împotriva a 19 oficiali, notează AFP.

Adunarea Naţională a aprobat un "acord de respingere" a acestor sancţiuni şi intenţionează să îl "îndemne" şeful statului să o "declare persona non grata pe şefa delegaţiei diplomatice" a Uniunii Europene, Isabel Brilhante Pedrosa, pentru a proceda la "expulzarea" ei.

Textul, aprobat în unanimitate de deputaţi, solicită, de asemenea, revizuirea acordului privind prezenţa reprezentanţei europene la Caracas.

UE a sancţionat luni 19 oficiali ai regimului lui Nicolas Maduro pentru rolul lor în acte şi decizii despre care a spus că subminează democraţia şi statul de drept în Venezuela.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img