joi, 25 aprilie, 2024

Teodor Melescanu confirma ca Tudorel Toader nu i-a zis nimic despre Laura Codruta Kovesi: ‘Probabil ca o vom primi in curand’

Distribuie:

Publicat:

Teodor Meleșcanu a declarat că nu a primit de la Ministerul Justiției, spre avizare, propunerea de mandat cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Ministrul de Externe a adăugat că nu a discutat cu Tudorel Toader pe această temă.

„Nu, nu încă, dar probabil că o vom primi în curând”, a declarat Teodor Meleșcanu, luni, la Bruxelles, fiind întrebat dacă la MAE a primit de la Ministerul Justiţiei, spre avizare, propunerea de mandat legată de candidatura Laurei Codruța Kovesi la şefia Parchetului European.

De altfel, ministrul de Externe a adăugat că nu a discutat cu ministrul de Justiției pe tema candidaturii fostului procuror-șef al DNA la şefia Parchetului European.

„Nu, nu am discutat pe această temă” a conchis Meleșcanu, scrie mediafax.ro.

Fostul procuror-șef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. În acest context, ea urmează să fie audiată, pe 26 februarie, în Comisia LIBE a Parlamentului European, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a fost redactat și trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului pentru a fi creată baza juridică legală pentru selecția celor trei candidaţi dintre care va fi ales procurorul european din partea României. Tudorel Toader a spus că ordonanța se justifică deoarece termenul limită este finalul lunii martie.

Proiectul de OUG va fi dezbătut de plenul CSM în ședința de marți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img