sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Teodorovici si Florin Citu, razboiul declaratiilor! Ministrul Finantelor ii da replica: ‘V-ati gandit ca Petrica insusi poate fi chiar… lupul paznic la oi!’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finanțelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, i-a răspuns, sâmbătă seara, senatorului PNL Florin Cîțu, pe Facebook. Cel din urmă a anunțat, sâmbătă dimineața, că va depune o moțiune simplă pentru demiterea lui Teodorovici, iar argumentele le așteaptă de la cetățeni pe Facebook.

„Cu toții știm povestea «Petrică și lupul»… Iată că avem și astăzi un Petrică care, deși acomodat cu tehnologia comunicării moderne, a obosit să amenințe lumea pe FB, cu pericolul apariției lupului și s-a gândit să schimbe povestea, să o adapteze cerințelor și așteptărilor oamenilor mult mai prezenți și familiarizați cu realitatea virtuală. Așa că Petrică al nostru strigă azi cât îl țin plămânii, că un spion lup deghizat în ministru fură banii contribuabililor. Mai mult, Petrică îi cheamă pe aceștia, cu nume și prenume, pentru asumare și … notorietate, să se coalizeze împotriva «ministrulupului» și să îl alunge cu moțiuni publice în Parlamentul țării. Fac un apel din lumea reală, către toți cei ce iubesc poveștile cu Petrică, ca să le adresez o întrebare: v-ați gândit că Petrică însuși poate fi … chiar lupul paznic la oi !? Că Petrică a fost respins de domeniul privat pentru fapte reprobabile, pentru a fi salvat de cel politic și pus la adăpostul unei instituții importante a statului?”, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă seara, pe Facebook.

Senatorul liberal l-a acuzat, săptămâna aceasta, pe ministrul Finanțelor că este spion rus și că nu își achită taxele și impozitele, deoarece este scutit de plata acestora, de când a devenit, la finele anului trecut, unul dintre guvernatorii Băncii Internaționale de Investiții (BII). Senatorul PNL mai susține că, la finele anului trecut, în timpul vizitei în Cuba, ministrul Finanțelor nu a participat doar la o întâlnire vizând programe de sănătate, ci și la o întâlnire a guvernatorilor BII, care a avut loc la Varadero (Cuba).

„Dați-l jos pe Orlando! Săptămâna viitoare depun o moțiune simplă la Senat prin care cer demiterea lui Eugen Teodorovici. Opinia mea susținută de argumente despre cel mai slab ministru de finanțe din istoria post decembristă, o știți deja. În această moțiune, în premieră, includ opiniile dumneavoastră legate de incompetența acestui ministru și demiterea lui. Nu fiți timizi. Scrieți oricât și postați în secțiunea comentarii a acestei postări. Vă promit că le citesc pe toate în plenul Parlamentului cu tot cu numele dumneavoastră dacă sunteți de acord. Să vedem dacă «viteazul» Orlando are curajul să vă înjure și pe dumneavoastră așa cum mă înjură pe mine. P.S. Cei care nu vreți să aveți numele citit în plenul Parlamentului, scrieți opinia pe privat și eu o să o citesc în plen”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Joi, ministrul Finanțelor nu a răspuns la afirmațiile făcute de Cîțu în ceea ce privește BII și propria imunitate, dar a avut o reacție împotriva senatorului liberal. „Vă recomand să țineți cont sau să duceți mai departe aceste întrebări doar din partea celor care și-au urmat prescripțiile medicale, și-au luat medicamentele la timp, și mai ales dacă vedeți că și-au produs efectele scontate”, a răspuns Teodorovici, joi, după ședința Consiliului Economic și Social.

Demersul liberalului vine după ce Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”, inițiată de opoziție împotriva ministrului Finanțelor, prin care era cerută abrogarea OUG 114/2018.

Guvernul a adoptat, vineri, proiectul pentru modificarea OUG 114 fiscală, iar actul normativ a fost publicat, vineri seara, în Monitorul Oficial. Schimbările vizează taxa pe activele băncilor, introducerea unui nou indice pentru credite, noi reguli în energie și o prorogare pentru administratorii Pilonului II de pensii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img