joi, 18 aprilie, 2024

Teroristul din Noua Zeelanda a fost si in Romania. Ce a facut barbatul aici

Distribuie:

Publicat:

Teroristul australian Brenton Tarrant, cel care a comis groaznicul atac armat din Noua Zeelanda, a fost in Romania, in noiembrie 2018! Acesta a venit in tara noastra cu avionul, din Bulgaria, potrivit procurorului-sef al Bulgariei, si a vizitat mai multe situri arheologice, relateaza Realitatea TV. Asa s-ar explica de ce numele domnitorilor Stefan cel Mare si Serban Cantacuzino ar fi fost scrise pe armamentul atacatorului. Din Romania, Tarrant a plecat in Ungaria, cu masina.

Cetateanul australian identificat sub numele de Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelanda, scrisese mai multe nume de personalitati istorice pe armele din dotare si pe incarcatoarele lor. Printre figurile istorice se numara si doi domnitori romani, Stefan cel Mare si Serban Cantacuzino.

Pe incarcatoare, teroristul a mai scris si numele amiralilor Dmitri Seniavin si Edward Codrington, al ofiterului venetian Marc Antonio Bragadin sau al guvernatorului austriac Ernst Rudiger Starhemberg, care a tinut piept otomanilor in Asediul Vienei.

Toate aceste figuri istorice au un element comun: intr-un moment sau altul al istoriei, au luptat impotriva dominatiei musulmane a Imperiului Otoman.

Reamintim ca cel putin 49 de persoane au murit si alte 20 au fost grav ranite, in urma a doua incidente armate produse, vineri, la moscheile Al Noor si Linwood, din Christchurch, Noua Zeelanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img