joi, 28 martie, 2024

Tesla a raportat un nivel peste asteptari al livrarilor de vehicule in 2020, sustinute de cresterea constanta a cererii de vehicule electrice

Distribuie:

Publicat:

Tesla a raportat sâmbătă un nivel peste aşteptări al livrărilor de vehicule în 2020, susţinute de creşterea constantă a cererii de vehicule electrice, dar au ratat uşor obiectivul ambiţios la companiei, într-un an dificil pentru industria auto globală, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Compania a livrat 499.550 de vehicule în 2020, peste estimările analiştilor de pe Wall Street, de 481.261 de vehicule, potrivit datelor firmei Refinitiv, volumul fiind cu numai 450 de vehicule mai mic faţă de ţinta directorului general Elon Musk.

Miliardarul a scris pe Twitter că este ”mândru de echipa Tesla, pentru atingerea acestui moment de referinţă major”.

”Atunci când am creat Tesla, am crezut (optimist vorbind) că există o şansă de supravieţuire de 10%”, a mai scris Musk.

Pe Twitter au curs felicitările din partea susţinătorilor şi a investitorilor, care au lăudat producătorul de vehicule pentru anul extraordinar. Tesla a contrazis tendinţa de scădere a vânzărilor din industrie, pierderi trimestriale şi perturbări ale lanţurilor de aprovizionare.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut cu peste 700% în ultimul an, compania a raportat profit în ultimele cinci trimestre, iar în decembrie a fost inclusă în indicele S&P 500.

Tesla a anunţat că a livrat 180.570 de vehicule în trimestrul patru, un record trimestrial pentru companie, depăşind estimările analiştilor, de 163.628 de vehicule.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img