vineri, 29 martie, 2024

Tesla amână începerea producţiei de vehicule Cybertruck pentru primul trimestru din 2023 – surse

Distribuie:

Publicat:

Tesla îşi propune să înceapă producţia mult aşteptatului său Cybertruck până la sfârşitul primului trimestru al anului 2023, amânând planul de a începe producţia la sfârşitul acestui an, a spus în această săptămână o persoană familiarizată cu această chestiune, transmite Reuters preluat de news.ro

Persoana a spus că amânarea a fost decisă în condiţiile în care Tesla schimbă caracteristicile şi funcţiile pickup-ului electric pentru a face un produs convingător, pe măsură ce concurenţa pe acest segment se intensifică.

Tesla ar urma să înceapă o producţie limitată de Cybertruck în primul trimestru al anului 2023, înainte de a creşte producţia, a spus sursa.

Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Tesla, cel mai mare producător de maşini electrice din lume, produce sedanuri electrice şi SUV-uri, dar a ratat segmentul de camionete, care este profitabil şi extrem de popular în America.

Ford Motor şi Rivian Automotive sunt înaintea Tesla în lansarea pickup-urilor electrice.

Ford a declarat la începutul acestei luni că aproape că va dubla capacitatea anuală de producţie pentru pickup-ul său electric F-150 Lightning, la 150.000 de vehicule.

Valoarea de piaţă a Ford a depăşit joi, pentru prima dată, suma de 100 de miliarde de dolari, când acţiunile Tesla au scăzut cu 6,7%, iar Rivian cu 7,1%.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a prezentat vehiculul futurist în 2019, amânase deja producţia de la sfârşitul anului 2021 până la sfârşitul lui 2022.

Musk a spus că va oferi o foaie de parcurs actualizată a produsului în conferinţa Tesla privind veniturile din 26 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img