joi, 28 martie, 2024

Testul rapid pentru detectarea primelor semne de Covid-19

Distribuie:

Publicat:

Testul rapid pentru Covid-19. Oamenii de știință de la Newcastle University au dezvoltat un test care ar putea detecta când cineva a contractat coronavirusul înainte de a prezenta simptome.

Testul ar putea furniza un rezultat în câteva secunde prin detectarea unui marker precoce în corpul uman eliberat după ce sistemul imunitar este provocat de infecție.

Deși unul dintre acești markeri – numit neopterină – nu identifică în mod specific Covid-19, ar arăta că sistemul imunitar a fost activat.

În mod crucial, ar putea acționa ca un semn de avertizare timpurie, transmite Sunday Telegraph.

Evoluția potențială vine în condițiile în care 708 de persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Marea Britanie au murit sâmbătă, ducând totalul la 4.313.

Testul rapid pentru Covid-19

După ce a ieșit din auto-izolare din cauza simptomelor de coronavirus, secretarul de sănătate, Matt Hancock, a promis 100.000 de teste pe zi și s-a angajat să lucreze cu întreprinderile pentru a experimenta testele din Marea Britanie.

Planul include teste pentru a stabili dacă o persoană este infectată de virus și, de asemenea, teste anti-corp separate pentru a vedea dacă cineva a dobândit deja imunitate de boală.

Colin Self, profesor emerit la universitate, a numit noul test o opțiune care ar putea încetini răspândirea Covid-19.

„Testul de neopterină ne oferă un indiciu foarte timpuriu că cineva are o infecție”, a spus Prof Self pentru ziar.

„Ar fi un test complementar în combinație cu alte regimuri de testare și ne-ar permite să luăm o abordare pentru gestionarea bolii”.

Testul ar putea fi livrat prin poștă catre britanici izolați in casele lor, după ce Boris Johnson a impus un blocaj fără precedent. Ar putea fi facut leger acasă cu sânge, salivă sau urină.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img