miercuri, 24 aprilie, 2024

Theresa May confirma DEMISIA, iar parlamentarii vorbesc despre MITA SUPREMA pe care premierul o da Partidului Conservator

Distribuie:

Publicat:

Guvernul britanic a confirmat miercuri seara, în mod oficial, că Theresa May va demisiona după ratificarea tratatului retragerii din Uniunea Europeană şi înaintea deschiderii negocierilor cu privire la viitoarea relaţie a Regatului Unit cu Uniunea, relatează BBC News potrivit news.ro.

”Aceasta este o perioadă de încercare pentru ţara noastră şi partidul nostru”, a declarat şefa Guvernului în faţa membrilor grupului parlamentar al Partidului său Conservator (Comitetul 1922).

”Aproape am reuşit. Suntem deja pregătiţi să deschidem un nou capitol şi să construim acest viitor strălucit împreună. Dar, înainte să facem asta, trebuie să terminăm ceea ce facem acum”, a continuat premierul.

”Am auzit foarte clar spiritul parlamentarilor din partid. Ştiu că există dorinţa unei noi abordări – şi a unei noi conduceri – în a doua fază a negocierilor Brexitului, şi nu voi sta în calea acestui lucru”, a adăugat May.

”Ştiu că unele persoane sunt îngrijorate că dacă votaţi acrodul retragerii eu am să iau acest lucru drept un mandat şi să mă precipit în faza a doua fără dezbaterea pe care trebuie să o avem. Nu o voi face – aud ceea ce spuneţi”, a spus ea.

”Însă este necesar să trecem acordul (în Parlament) şi să realizăm Brexitul”, a subliniat May.

Parlamentari din opoziţie au reacţionat faţă de aceste declaraţii.

Parlamentara laburistă Jo Stevens a denunţat anunţul Theresei May drept ”mita supremă” pe care o dă Partidului său Conservator.

Anna Soubry, o fostă parlamentară conservatoare, care face parte din februarie din Grupul Independent, a denunţat un gest ”ruşinos”.

ALEGERI ÎN PARTIDUL CONSERVATOR PÂNĂ ÎN VARĂ

Theresa May a promis să demisioneze înaintea următoarei faze a negocierilor Brexitului, însă nu a anunţat o dată în acest sens.

Alegeri în Partidul Conservator în vederea desemnării noului lider al formaţiunii ar putea avea loc undeva în mai, estimează Laura Kuenssberg de la BBC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img